24. haftanın ardından


Bu hafta şampiyonluk yarışında Başakşehir'in tek başına kaldığı hafta oldu.  Başakşehir bunun için pek bir şey yapmadı açıkçası. Galatasaray'ın Erzurum'da puan kaybetmesi olayı bitirdi gibi. Başakşehir'in aldığı penaltı da şaka gibi. Konuşmaya bile değmez. Başakşehir'de şampiyon olsun rahatlasın herkes artık. Zaten ligin üst sıraları pek zevk vermiyor. Beşiktaş'ta Kayserispor'u yenemedi. Liderlik yarışı bitti gibi. Beşiktaş için de Şenol Güneş ile kontrat sonlandırmanın zamanı aslında. Şampiyonluk yarışında yoksunuz, ikinci olmak için ekstrem olaylar olması lazım. Beşiktaş Şenol Güneş'i yollasın, Başakşehir şampiyon olsun herkes rahatlasın.

Tabzonspor 2-0 öne geçtiği maçı 2-2 bitirdi. Trabzonspor bu sene Avrupa'ya gitmek zorunda. Ellerinde genç oyuncu portföyü var. Bunu sadece Türkiye lig'inde pazarlayamazlar. Arkalarında en ciddi rakip Konyaspor var. Bu tip puan kayıpları can sıkıcı. Kasımpaşa ise Mustafa Denizli'nin devre arasında fenalaşmasıyla top oynamaya başladı. İlk yarının flaş takımıydılar, şimdi küme düşmenin en büyük adaylarından. Bu sene Kasımpaşa'nın durumu başlı başına başka bir yazının konusu.

Lig'de inanılmaz bir düşmeme mücadelesi var. Herkes düşmemeye oynuyor. Ankaragücü ilginç bir şekilde kesin düşecek takımken kendini kurtarma seviyesine geldi. Bu hafta da çok kritik maçta Antalyaspor'u 4-2 yendiler. Antalyaspor'da çok zor gol yiyen bir takım aslında. Ama Ankaragücü bütün dengelerini bozdu Antalyaspor'un. Bu galibiyet çok kritik öneme sahip. Eğer Antalyaspor kazansaydı bir anda kendini Avrupa lig'i mücadelesinde bulacaktı şimdi ise düşmeme mücadelesi veriyorlar. Ankaragücü evet iyi gidiyor ama Ankaragücü'nün ama nereye kadar. Maaşlar ödendiği sürece devam edecekler. Ellerinde çok iyi adamlar var. Boyd, Djedje, Orgill, Altay gibi güzel parçalar var. Lig'i nerede bitirecekleri yönetimin elinde. İlk yarıda da iyi oynuyorlardı aslında, sonrasında maaşlar ödenmedi, bir kaos başladı ve bir anda düşme potasına girdiler.

Bursaspor yine öldü öldü dirildi. Maçı 2-1 önde götürürken son dakikalarda gol yediler, ama 90+6'da yine öne geçtiler. Haftaya neredeyse kader maçı var Ankaragücü deplasmanında. Bu maçta en kötü ihtimalle berabere kalmaları gerekiyor. Ankaragücü'nin son haftalardaki formu çok yüksek. Bursaspor'un buradan galibiyetle çıkması çok zor ama son dakikada alınan galibiyet formlarını yükseltebilir. Bursaspor bu seneyi bir sakatlık yaşamadan bitirmenin derdinde.Bu sene bir felaket yaşamazlarsa önümüzdeki sene çok başarılı olacaklarına gönülden inanıyorum.

Erzurumspor'da Mehmet Özdilek ayrılmış. Erzurumspor güzel futbol oynuyordu aslında. Kazanmakta zorlansalar da iyi top oynuyorlardı. Şimdi Hamza Hamzaoğlu'nu getirdiler sanırım. Düşmelerine ramak kaldı böyle bir teknik direktör değişikliğinin sebebi neydi. Tahminim maddi konular. Takımdan ayrılan Thy'da alacağı olan 1.2 milyon euro'yu istemiş. Erzurumspor'da transfer cezası falan alıp alt liglere doğru düşüşe başlayabilir. Süper lig'e çıkınca har vurup harman savuran sonrasında ise ciddi ekonomik sıkıntı yaşayan kaçıncı takım olacaklar bakalım.

Lig şu anda ciddi şaka gibi. 7. sıradaki Kayserispor'a kadar herkesin düşme ihtimali var. Şampiyonluk mücadelesi bayık ve sıkıcı olsa da düşme hattını izlemesi keyifli. Bu haftasonu Başakşehir-Fenerbahçe, Ankaragücü-Bursaspor, Göztepe-Kasımpaşa, Çaykur Rizespor-Kayserispor maçları direk izlenmesi gereken maçlar.

Yorumlar