Türkiye'den kısa kısa

Bu bölümümüzede NBA'le bağlantılı bir haberle başlayalım. Salsabasketten okudum bugün Bu sene NBA draftlarına 3 türk basketbolcu giriyor. Birincisi üzerine çokça yazılıp çizilen Enes Kanter. Enes'in ilk 10dan seçilmesi bekleniyor. Mock Draftlarda ilk 5'te zaten. Herkesin bildiği gibi bu sene oynamadı hata yaptı falan filan ama bu adamda öyle bir potansiyel varki gözü kapalı ilk 10 yapar. Gelecek sezonun başında sezon öncesi kamplardada kendini gösterirse ilk 5'te gider. İlk3'e girebileceğini pek sanmıyorum ama ilk 5'te fena değil hatta ilk 10'a sarkarsa ligde göreceli olarak iyi biryerde olan bir takımın kadrosuna katılabilir. Ama hangi takıma katılırsa katılsın çok başarılı bir kariyeri olacaktır Enes'in. İkinci oyuncumuz Furkan Aldemir'de bu sene draftlara katılıyor. Furkan bu sene KSK'de çok iyi iş yaptı ve herkesin dikkatini çekti. Ömer ve Semih'in ligde iş yapması diğer türk uzunlarada yolu açıyor. Furkan'da bunun ekmeğini yiyecektir. İlk turda seçilmesi imkansız ama ikinci turda muhakkak seçilecektir gibime geliyor. İçimden bir ses San Antonio Spur veya Oklahoma Thunder Furkan'ı seçer diyor. Biyerimden sallıyorum ama Oklahoma Genel menejeri Sam Presti ve San Antonio yönetimi avrupayı en iyi tanıyanlar ve çok iyi adam seçerler. Furkan'ı seçip birkaç yıl avrupada oynattıktan sonra çağırabilirler Furkan'ı. Üçüncü oyuncumuz Doğuş Balbay'ın biraz daha zor. NBA'e guard rotasyonundan girmek çok zor ama savunmacı kontenjanından ikinci turun sonlarında seçilebilir Doğuş Balbay. Bütün oyunculara başarılar dileriz. Çok milliyetçi olmasamda kendi memleketimin adamlarını izlemek bi başka oluyor.

Yurda dönersek Banvit sakatlanan Antonio Graves'in yerine Juan Dixon'u getirdi. Banvit çok iyi bir takım ve bu sene Graves'ten hiçbirşey alamadılar. Playofflar için önemli bir hamle gibi duruyor.

Düşme potasındaki Aliağa Petkim kadrosundan Brandon Hunter'ı yollayıp yerine Zeljko Zagorac'ı getirdi. Aliağa Petkim'in şansı Mersin ve Oyak Renault'un gerçekten çok kötü bir sezon geçirmeleri. Bakalım kim gidecek ligden.

Oyak Renault'ta 2.10'luk Ramel Allenla anlaşma sağlamış sezon sonuna kadar. Ya sezon başında nerdeydiniz kalmış 10 maç adam getiriyonuz. Siz düşmüyeceğinizde kim düşecek.

Yorumlar