Baron Davis- Mo Williams takas detayları


Takasın son saatlerinde gerçekleşen bu takasta LA Clippers Önümüzdeki 3 sezon için 41 milyon dolarlık kontratı olan Baron Davis'i Cleveland Cavaliers'a yollarken karşılığında 3 yıl için 27 milyon dolarlık kontratı olan Mo Williams ve kontratının son yılında 3 milyon dolar alan Jamerio Moon'u kadrolarına kattılar. Takasın en önemli paeçası ise muhtemelen Clippers'ın Cavs'e verdiği 2011 birinci tur draft hakkı olacaktır.

Bu takastanda anlaşılabilieceği gibi LA Clippers artık daha fazla genç oyuncu istemiyor kadrosunda. Her ne kadar süperstar performansı ortaya koysada Blake Griffin, Eric Bledsoe ve Al Farouq Aminu gibi çaylaklara sahipler ki hiçte fena çaylaklar değiller. LA Clippers sadece kötü bir kontratı kötü bir kontratla değişti. Aslında Mo Williams'ın kontratı o kadarda kötü değil. Yıllık 9 milyon dolar civarında bir kontratı olacak. Baron Davis'in ise 14 milyon dolarlık kontratı vardı. Yani Clippers bu takasla yıllık 5 milyon dolarlık yükten kurtuldu. Zaten ellerinde iki tane çok iyi oyuncu var. Eric Gordon ve Blake Griffin üzerine takım kurmak için çok ideal parçalar ve takımın öyle çok büyük oyunculara ihtiyacı yok. Doğru rol oyuncularını bulabilirlerse Oklahoma city Thunder ayarında bir takım olabilirler. Şu an için en büyük eksiklikleri kısa forvet pozisyonunda gözüküyor ve bu yönde uğraşlarıda vardı bu takas döneminde ama iyi bir kısa forvetle anlaşmayı başaramadılar.

Cleveland açısından biraz riskli ama yapılması gereken bir takastı bu.Cavs için bu takastaki önemli parça kesinlikle Baron Davis değildi. Önemli nokta 2011 birinci tur draft hakkıydı. LA Clippers'ın şu andaki galibiyet sayısına bakarsak ilk10 belkide ilk 5'ten bir oyuncu seçecekler. Tabi ki Baron Davis'inde birşeyler ortaya koymasını bekliyorlardır. Ama Clippers'taki performansına bakacak olursak pekte bipşey verecekmiş gibi durmuyor Cleveland'a.

Yorumlar