Boston'dan şok takas

Boston Celtics takas süresinin dolmasına az bir süre kala şok bir takasa imza attı. Kendrick Perkins ve Nate Robinson'u Oklahoma City'ye yolladı. Karşılığında ise Jeff Green ve Nenad Kristic'i aldılar. İki takım içinde hayırlı bir takas olmuş. Boston uzun rotasyonunu çok farklı iki oyuncuyla takviye ederken Okahoma city'de istedikleri sert savunmacı pivota kavuştular.

Bu takasa daha detaylı bakacak olursak, Boston en önemli pivotunu Oklahoma'ya yolluyor ve karşılığında çok hareketli ve atletik, kısa forvet ve uzun forvet oynayabilen Jeff Green'i kadrosuna katıyor. Bu takasın Boston tarafından gerçekleştirilmesinin en önemli sebebi Paul Pierce'in yedeği olan Marquise Daniels'in sakatlığı sonrası o pozisyonu doldurabilecek kimsenin kalmaması. Jeff Green hem Paul Pierce'i yedeklerken gerektiği zaman power forvet rotasyonunuda doldurabilecek oyuncu. Buna ek olarak Jeff Green'in kontratı bu sene bitiyor. Dolayısıyla Boston Celtics uzun vadede çok büyük risk almamış oluyor. Takasın diğer parçası Nenad Kristic ise Boston'un uzun rotasyonundaki oyunculardan farklı bir oyuncu. Özellikle hücumda daha çok opsiyonu olan bir pivot. Şut tehtidi olan, oyun bilgisi olan özellikle olası Lakers finalinde Pau Gasol'le eşleşebilecek bir oyuncu.

Oklahoma zaten Jeff Green'i takımda tutmak istemmiyordu. Bu sene sonunda kontratını uzatmak istemidiklerini açık açık belirtmişlerdi. Thunder bütün parasını 2 yıl sonra kontratı bitecek olan Russel Westbrook'u tutmak için kullanmak istiyor. bu yüzden Jeff Green'in bu sene sonunda muhtemelen 10 milyon dolar civarındaki kontratıyla salary cap'ini doldurmak istemiyor. Benim bu takasta anlamadığım parça ise Nate Robinson. Oklahoma Nate Robinson'u ne yapacak bilmiyorum. Tamam çok hızlı oynuyorlar ama Nate Robinson sahadayken ne Kevin Durant nede Russel Westbrook top görür. 10 dakikada 10 şut kullanıyor adam. Kendrick Perkins'te aslında Oklahoma'nın tam istediği parça.  Muhtemel playoff eşleşmelerindeki tüm uzunlara hayatı zindan edebilecek kadar iyi bir savunmacı. Dwight Howard bile en çok Kendrick Perkins'in kendini zorladığını söylemişti.
Sonuç olarak Boston'un elindeki bütün pivotlar benzer özellikteydi. Savunmada sert, Hücumda vasat pivotlar hepside. Nenad Kristic'in gelişiyle pota altı üretiminide arttırabilir. Ayrıca Jeff Green'de Hem Paul Pierce'ı yedeklerken hemde 4 numara oynayıp uzun rotasyonuna hareket getirebilir. Oklahoma'da Kendrick Perkins'le Serge İbaka uzun rotasyonuyla devam edecekler yola. İki takımda aslında istedikleri parçaları aldılar. Takasın tek kusurlu parçası sanırsam Nate Robinson. Oda Kenrick Perkins'in yanında bonus olarak geliyor Thunder'a.

Yorumlar