Derron Williams takası üzerine


Bir garip takastır ki oldu bitti. Öncelikle kimsenin beklemediği, kimsenin öngöremediği, kimsenin anlam vermediği bir takas oldu. Bundan iki hafta önce Jerry Sloan Derron Williams istemiyor diye 25 küsür yıldır coachluğunu yaptığı takımdan istifa ettirildi. Sonra bu takım Derron Williams'ın takımı minvalinde şeyler söylendi. Sonra aniden New Jersey Nets'e yollandı. Hatta yollanmadı peşkeş çekildi. Bu takastan daha kötü takas varsa heralde Pau Gasol'un Lakers'a gittiği takastır. Orda Pau Gasol için Kwame Brown'ı almıştı Memphis bu takastada Derron Williams yerine Devin Harris alındı. Allah aşkına son 2-3 yıldır Devin Harris'in adını duyan varmı? Sadece sakat olduğunu duydu. Dallas'tayken gelecek vaadeden bir point guardtı. Bundan başka heralde kimsenin aklında birşey kalmamıştır. Ayrıca 3 yıl için 25 milyon dolara yakın kontratı var. Yani kurtulmak istesen yok kurtulamassın imkanı yok. Devin Harris'in yanı sıra takıma katılan Derrick Favoes'ta çaylak sezonunda hiçte 3. sıradan seçilmiş biri gibi oynamıyor. Yani kısa vadede takıma oek bişey katacak gibi durmuyor. İkisi Derron Williams'ın takıma yaptığı katkıyı kesinlikle yapamazlar. Fakat Utah'ta işler garip bir hal aldı şu anda. Al Jefferson, Paul Millsap hatta Mehmet Okur'un bile takas edilebileceği konuşuluyor. Tamam takımı yenilemek isteyebilirsin ama takımın en önemli oyuncusunu bu kadar ucuza göndermek ne demek. Bundan çok daha iyi parçalar alabilirlerdi eğer bekleselerdi. Ben eminimki eğer Utah bekleseydi veya iyi pazarlasaydı Derron Williams'ı, Denver'ın Carmelo karşılığında  aldığının çok daha fazlasını alabilirdi. Eğer yeni bir takım kuruyor olsam alacağım adam Carmelo değil kesinlikle Derron Williams olurdu.

New Jersey Nets tarafından baktığımızda heralde Prokhorov mutluluktan votkayla banyo yapıyodur. Bu kadar güzel ve karlı bir takası rüyasında göremezdi heralde. Şu anda nispeten daha çekici bir takım oldular.Takımı Brooklyn'e taşıyacağınıda hesaba katarsak serbest kalacak oyuncular için daha cazip bir takım oldular. Şu anda takımda Deron Williams gibi bir süperstar ve Brook Lopez gibi kaliteli bir uzun  var. Kris Humphries, Anthony Morrow, Jordan Farmar gibi rol adamları var. Eğer birkaç iyi takas daha yaparlarsa ligin en önemli takımlarından biri olur gibi duruyor aslında.
New Jersey için kilit yıl 2012 olacak. 2012'de Derron Williams oyuncu opsiyonunu kullanarak takımdan ayrılabilir. Brook Lopez'inde çaylak kontratı bitiyor fakat kontratı karşılayıp kadrosunda tutabilir Brook Lopez'i. Bunlara ek olarak 2012'de Dwight Howard serbest kalıyor. Eğer  bu takımın şampiyon olabileceğine inanırsa belki katılabilir New Jersey'e. Tabi Howard'ı ligdeki bütün takımlar istiyecektir. Ayrıca 2012'de Boston ve Lakers'ında artık takımlarını yenilemek isteyeceğini ve Knicks'inde takıma üçüncü bir süperstar katmak istediğini hesaba katarsak New Jersey'in seneye herkesi şampiyon olabileceğine inandırması gerekiyor.

New Jersey Nets için herşey yeni başlıyor.Derron Williams'ı takıma katmaları çok sansasyonel bir hareket fakat bir anda ellerinde hiçbirşeyle kalabilirler 2012'de. Şimdi 2012'ye kadar takıma katabildikleri kadar yararlı parça katıp, takımı şampiyonluk adayları arasına sokmaları gerekiyor seneye. Eğer takım seneye şampiyon oplabileceğini kanıtlayamassa ne Dwight Howard gelir, ne Derron Williams kalır. Üstüne üstlük draft hakkınıda verdikleri için gelecek içinde pek birşey yapamazlar. Öyle saksı gibi kalırlar.

Biraz daha Utah'tan bahsedecek olursak bu takas karşılığında New Jersey'in takas hakkını aldılar. New Jersey'in aldığı galibiyet sayısına bakacak olursak iyi bir yerden oyuncu seçecek. Golden State'in 2012 birinci tur draft hakkını aldılar birde fakat o ilk 7 korumalı. yani ilk 7'den oyuncu seçilecek olursa Utah kullanamıyor o sene. Oyuncu Golden State'e gidiyor. Yani çokta iyi bir oyuncu alamayabilirler o haktan. Ellerinde'de iyi parçalar var. Paul Milsap kontratına göre çok iyi bir oyuncu dünya yansa takas etmem ben onu. Al Jefferson'ın ve Mehmet Okur'un kontratı büyük. Bu iki oyuncuyu elden çıkarmak isteyebilir Utah. Bunlara ek olarak Kirilenko'nun bu sene 17 milyonluk kontratıda bitiyor. Salary cap'te güzel bir boşluk açabilirler ama kadrolarına kimi katabilirler şüpheli. Başlamışken herkesi elden çıkartsınlar Mehmet'i Jefferson'u iyi bir draft beklesinler birkaç yıl. Şu saatten sonra bu takımın pek bir şansı kalmadı batıda. Şu kadroyla başlasalar sezona playoff yapma şansları yok. Madem başladınız sıradan yollayın herkesi alıcı bulabilirseniz tabi.

Yorumlar