Hey gidinin Badboys'u


Çok değil 5 küsür yıl öncesinin en iyi takımından bahsediyoruz. Şu anda ligte Boston neyse, bundan 6-7 yıl öncede Detroit Pistons odur. İkinci Bad Boys dönemi diye geçen bu takım ligin en sevilen, en saygın, en sert, en iyi takımıydı. Muhtemelen ilk beşini ucundan NBA'i takip eden herkes sayar rahatlıkla. Chauncey Billups-Richard "Rip Hamilton- Tayshaun Prince- Rasheed "Sheed Wallace-- Big Ben Wallace. Ne takımdı LA Lakers'ı NBA finalinde denize dökmüşlerdi ve herkes o takımıda hatırlıyordur heralde. Gary Payton, Kobe Bryant, Karl Malone, Shaq O'neal'lı kadro, 3 sene üstüste şampiyon olmuş kadro, şampiyonluk hasretiyle yanıp tutuşan Karl Malone ve Gary Payton'un yüzük aşkıyla neredeyse hiç para almadan takıma dahil olduğu kadro. Neyse efendim o zamanda takımın genel menejeri Jo Dumars. Ligin en saygı duyulan sihirbaz gözüyle bakılan adam. Bu kadrodaki herkesi bir araya toplamış, bu adamların kariyerlerini zirveye ulaştırmış adam. Bu oyuncuların tamamının Pistons'tan önce bir başarısı yok. Sadece Sheed Wallace'ın doğru düzgün bir ünü var oda yeteneğinin yanı sıra sorunlu kişiliğiyle. Kolay değil NBA'de maç başına teknik faul istatistiğinde açık ara önde. Chaucey Billups'ın NBA kariyeri bitmek üzere. Rip Hamilton Wizards'tan Jerry Stackhouse karşılığında alınmış. Tayshaun Prince ligte daha yeni. Ama coach kurt hoca Larry Brown. Bu parçalardan ligin en sert takımını oluşturuyorlar ve şampiyonluğu Lakers'ın elinden alıyorlar. Shaq'ın Lakers'tan gitmesine sebep oluyorlar. Karl Malone gibi efsane şampiyon olamadan ligden gidiyor. Lakers 5 yıllık fetret devrine giriyor.

 Önce Larry Brown gidiyor. Yinede çok iyi sezon geçiriyorlar finalde San Antonio Spurs'e efsane seri sonrası 4-3 kaybediyorlar. Ne oluyorsa ondan sonra oluyor. Sihirbaz Jo Dumars saçmalamaya başlıyor. Önce Billups'la Iverson'u değiştiriyor. Sheed gidiyor, Ben Wallace gidiyor. Tamam bu oyuncuları yollayabilir nede olsa iyice yaşlanmışlar yeniden yapılmak için bu oyuncuları takımdan yolladın. Gerçi Billups'ın Nuggets'ı nereye taşıdığını gördük adam tek başına takımı konferans finallerine götürdü. Iverson'ıda aldın hadi hala ligin en iyi adamlarından biriydi. Ama Villanueva ve Ben Gordon'a  o kontratları vermek ne demek, akıl alır kontratlar değil bu adamlar için. Ben Gordon'un hala 50 milyon dolarlık,Villanueva'nında 31 milyon dolarlık kontratı var. İşte herşey bundan sonra başlıyor daha doğrusu herşey bundan sonra bitiyor. İki tane inanılmaz kötü kontratla bütün geleceğini bitiriyor Pistons ve şu andaki yerine geliyor. 9 yıl aradan sonra ilk defa geçen sene playoffa kalamıyor. Bu senede playoffa girme ihtimali yok zaten.

Nerden geldi aklıma bunlar derseniz bugün okuduğum bir haberden geldi. Detroit'te bir grup oyuncu bugün şut idmanına katılmamış. Katılmayan oyuncular eften püften bahaneler uydurup şut idmanına gelmemişler. Yorumların tamamı bu oyuncuların tamamının coach Kuester'i protesto etmek için idmana katılmadığına yönelik. İdmana katılmayan oyuncular listesi hayli kalabalık Tayshaun Prince, Rip Hamilton, Chris Wilcox, Rodney Stuckey, Austin Daye,  Ben Wallace ve Tracy Mcgrady.  Dikkatimi çekense Ben Gordon ve Charlie Villaneuva'nın protesto etmemesi. Niye etsinlerki hayatlarının kontratını aldılar bu takımdan umurlarındamı takım. Gerçi T-Mac'inde şampiyonlukla ilgilendiğini pek sanmıyorum ama oyuncularla coach Kuester arasında ciddi problemler var. Hamilton'u takıma almıyor. Prince'le kaç kere tartıştılar. Sonuç koca Pistons ligin en karman çorman takımı oldu. Her takımın 2 yıl içinde toparlama ihtimali var Detroit Pistons'ın yok. Hey gidinin Bad Boys'u. Sen Looser olacak takımmıydın. Ne yaptın bu takıma be Jo Dumars yakıştımı sana

Yorumlar