Nba'de dün gece 24.02.2011


Miami Heat-Chicago Bulls

Gecenin maçında Chicago Bulls Miami Heat karşısında çok önemli bir galibiyet aldı. Playoffun ikinci turunda veya konferans finalinde karşılaşma ihtimali olan bu iki takımın maçında Bulls mesajı vermiş oldu böylelikle. Yanlız maçta dikkat çeken birkaç istatistik var. Birincisi Chis Bosh'un 1-18 sahaiçi işaretle oynaması ki 7 sayıyla tamamlamış maçı. İkinci dikkat çeken istatistik Ömr Aşık'ın +17'lik istatistiği. Yani Ömer Aşık'ın oyunda kaldığı süre içinde Chicago Bulls 17 sayı fark atmış Heat'e. 11 ribaunt ve 1 blokla tamamladı maçı Ömer Aşık. Fakat Ömer'in bu maçta hiç şut denemesi bile olmamış. Ömer'in hücumdaki kısırlığı dakikalarını çok azaltıyor. Eğer Ömer çok değil sadece birkaç oyunu tam oynayabilse, güvenilir bir hücum oyunu olsa çok rahat 20 dakikaların üzerinde oynar.Bu arada coach Tom Thibodeau'yu tebrik etmek gerekir. Bu maçta farkı yaratan yedek oyuncular oldu ve coach bu beşi uzun süre bozmadı ve yedekleri sahada tuttu. Ömer Aşık normalde en çok 10 dakika civarı kalırken sahada, bu maçta 20 dakika tuttu Thibadeau onu. Maçın diğer istatistiklerine gelince Derick Rose 26 sayı 5 ribaunt 5 asistle bitirmiş maçı, Carlos Boozer 16 sayı Luol Deng 20 sayı 10 ribaunt 5 asistle oynamış. Miami'de ise Lebron James 29 sayı 10 ribaunt, 34 sayı 8 ribaunt ile bitirmiş maçı. 

Boston Celtics-Denver Nuggets

Günün diğer maçında takasın hızlı takımları birbirleriyle oynadı. Boston takasları dün yaptığı için maça yetişemedi adamları. Denver'sa bütün oyuncularıyla gelmiş maça. Denver çok garip bir takım olmuş, aynı kalitede, aynı seviyede 7-8 oyuncuları var ve hiçbiri süperstar değil ama hepsi kaliteli oyuncu. Boston'da ise yeni oyuncuşarın yokluğunda dar bir rotasyonda oynadı. Yalnız Boston'de merak ettiğim birşey var, eğer bu takımda Rondo'ya bişey olursa ne yapacaklar? Von Vafer'mı point guard oynayacak yani. Tamam Nate Robinson bu ligde en sevmediğim adamlardan biri ama onuda gönderip guard rotasyonunu bu kadar daraltmak pek mantıklı bir hareket gibi gelmiyor bana.
Maça dönecek olursak maçta çok öne çıkan istatistik olmamış. Dikkatimi çeken en önemli istatistik Ty Lawson'un 10 asisti ve Kenyon Martin'in 18 sayı 10 ribaunt'u. Boston'da ise en dikkat çeken istatistik Rondo'nun 43 dakika sahada kalması ve bu sürede 5 sayı 8 asist yapabilmesi. Tek guardını bu kadar hor kullanmaları çok garip geldi bana. Ayrıca takım olarak Kendrick Perkins'in takımdan gitmesine çok üzülmüşlerdi. Belkide bu maçta takasların şokunu atamadılar üzerlerinden.

Gecenin MVP'si

Gecenin en iyi performansı kaybettikleri Chicago Bulls maçındaki performansıyla Lebron James'e ait. Maçı 12-21 saha içi isabetiyle 29 sayı 10 ribaunt 5 asistle tamamladı maçı. Aslında maçıda kazanırlardıda eğer Miami'de Chris Bosh gecenin en kötüsü olmasaydı.

Gecenin  en kötü oyuncusu

Kesinlikle Chris Bosh. Hatta haftanın en kötü performansı belkide ayın. 1-18 saha içi isabeti ne demektir yav. Bu arada karşısında çoğunlukla Boozer var siz düşünün fecahati. Bu arada Bulls'u tebrik etmek gerekiyor Boozer'a reğmen ligin en iyi asvunma yapan takımılar.


Yorumlar