Nba'de dün gece 26.02.2011

Utah Jazz-Detroit Pistons: 116-120

Günün en dikkat çeken maçında Detroit ilginç bir şekilde Jazz'ı yendi. Bundan önceki yazılarımızda Detroit'te olanlar hakkında yeterince yazdım sanırım, O yüzden tekrar yazmayacağım. Dün geceki maçta Tracy Mcgrady hastalığı yüzünden, Ben Wallace ailesel nedenlerle oynamadı, en azından öyle yazıyor. Tayshaun Prince'in bişeyi yok ama maça girmedi ve Rip Hamilton benchte bile değildi. Buna rağmen Pistons Jazz karşısında galip gelmeyi başardı. Bu galibiyette en büyük pay genç oyunculara ait heralde. Rodney Stuckey maçı 28 sayı-5 ribaunt-8 asistle tamamladı. Detroit Pistons'ın çaylağı Greg Monroe'da çok iyi bir performans ortaya koyarak 12sayı-16 ribauntla bitirdi maçı. Detroit'in genç oyuncularının kenetlenmeleri ve ellerinden geleni yapmaları muhakkak çok mutlu etmiştir Kuester'i ve teknik kadroyu. Ellerindeki ıskarta oyuncuları ellerinden çıkardıklarında tekrar toparlayabilecek zemine sahip olabilirler.
Utah'a gelince Jazz'da sorun bireysel performanslar değil, Utah'ın 120 sayı yemesi. 60% saha içi isabetiyle oynayıp yeniliyorsanız savunmanızda problem vardır. Bütün oyuncular iyi performans ortaya koymuş hatta Kırilenko bile 9-11 saha içi isabetiyle 21 sayı-7 ribaunt-7 asist'le oynamış. Yeni kan Devin Harris'te maçı 17 sayı- 12 asist'le bitirmiş maçı. Sloan olsaydı böyle olurmuydu bu takım, yaşlı kurtun takımı savunmada bu kadar aksarmıydı, imkansız...

Chicago Bulls- Milwaukee Bucks: 83-75

Günün ilginç maçlarından biride bu maçtı. Ntv'den maçı takip etme şansı bulduk. Maç çok kısırdı hücum anlamında. Chicago'da Boozer'ın ve Rose'ın vasat performansları çok zorladı Bulls'u hücum anlamında. Fakat onların kötü gününde Deng'in nispeten iyi performansı galibiyeti getirdi Bulls'a. Ömer Aşık 15 dakika süre aldı  bu maçta ve 6 ribaunt ve 1 top çalmayla bitirdi maçı. Hiç top kullanmadı Ömer bu maçta ama Bulls'unda Ömer'i hücumda kullanmak gibi bir gayreti yok. Hatta Noah için bile yok. Bütün hücumları Rose ve Boozer'ın yetenekleri üzerine kurulu. Ömer'in bu maçta istatistiklere yansımayan katkılarıda çok pota altında en az iki topa elini sokup, ortalığı karıştırıp topu Bulls'a kazandırdı. Ayrıca çok iyi bir savunmacı olması, alan kapatmayı bilmesi Thibadeau'nun çok hoşuna gidiyordur muhakkak. Basketbolu bilen uzunlar bitin savunmayı rahatlatırlar. Buus gibi bir savunma takımındada öncelik bu zaten.

Bucs bu maçta iyi savunma yaptı aslında ama hücum yok takımda. Hücumcu oyuncudan geçilmiyor takım ama hücum edemiyorlar. Çünkü takım olarak hücum etmiyorlar.Bucks'ta en çok asist yapan adamın 2 asisti var. Bu kadar dağınık bir hücumla istediğin kadar savunma yap imkansız başaroıya ulaşmak. Birde huard'ın Jennings ise işler dahada zor oluyor. Bucks'ta Ersan bu maçta oynamadı sebebi ise beyin sarsıntısı imiş. Ciddi birşeyi yok Ersan'ın idmanda Brockman'dan darbe almış. O aygırdan darbe alırsanda beyin sarsıntısı normal. Maç içinde Ömer Brockman'a çarptı koşarak iki metre geri sekerek yere serildi. Ersan'ın yokluğunda Mbah a Moute'nin iyi performansı devam ediyor. İyi bir savunmacı olan Mbah a Moute hücumdada çok iyi oynamaya başladı vw bu maçıda 16 sayı 8 ribauntla tamamladı..Buda Ersan'ın dakikalarının azalacağı anlamaına geliyor. Birde bu takımda Earl Boykins'in en iyi hücumcu olduğu gerçeği var. Adamın boyu 1.65 ama maymun ediyor herkesi. Adam Bogut'un bacaklarının arasında eğilmeden rahat geçer valla.

Boston Celtics-LA Clippers: 99-92 

Takaslardan sonra nasıl bir takım olacağı merakla beklenen Boston, yeni kadrosuyla ilk maçına çıktı. Hücumda pek sorun yaşamayacakları aşikar zaten, esas merak edilen konu savunmada nasıl bir performans ortaya koyacakları şu anda. Perkins'in takımdan gitmesi sonucu pota altı savunmasında sıkıntı çekecekleri tahmin ediliyordu zaten. Fakat Shaq'ında olmadığı maçlarda ciddi sorunları olacak gibi gözüküyor.  Bu maçta dikkat çeken istatistikler Ray Allen ve Paul Pierce'tan geldi Boston adına. Ray Allen 22, Paul Pierce 22 sayı attı bu maçta.

Clippers'ta Baron Davis'in gitmesi ve Mo Williams'ın sakatlığı sonucunda pointguard rotasyonunu tek başına Eric Bledsoe dolduruyor. Birde Eric Gordon'un sakatlığında Randy Foye'nin inanılmaz çıkışı var. Bu maçı 32 sayı ile tamamladı. Blake Griffin'in 21 sayı- 11 ribauntla bitirdiği maçta, Kaman'ında 16 sayı- 9 ribauntla oynaması sevindirici Clippers adına.

New Jersey Nets- Houston Rockets: 108-123

Takas sonrası ne halde olduğu merak edilen bir diğer takım NJ Nets dün gecede sahadan mağlup ayrıldı. Bu senenin şok transferi Derron Williams maçı 15 sayı- 17 asistle tamamlamış. Takımın bir diğer yıldızı Lopez ise 21 sayı-7 ribaunt ile bitirmiş. Maçtaki en ilginç performans Ben Uzoh'tan geldi. Zar zor birkaç dakika oynayan adam 18 sayı atmış bu maçta.

Houston'da ise Budinger fırtınası sürüyor. leveland maçında 30 sayı attıktan sonrada bu maçtada 27 attı Budinger. Luis Scola ve Kevin Martin'in iyi performansları maçı getirmiş Rockets'a. Martin 30 sayı ile bitirdi Scola'nınsa 23 sayısı var bu maçta. Chuck Hayes'te 1.98'lik boyuyla iyi iş yapmaya devam ediyor. 8 sayı-11 Ribaınt-7 asist ile çok yinlü oyunuyla katkı verdi Rockets'a.

Yorumlar