TBL'de bu hafta 27.02.2011



TBL'de bütün maçları yorumlamaya çalışmaktansa ki çoğunun görübtüsü yok, dikkat çeken olayları ve maçları derlemeye çalışacağız İyi performanslar, dikkat çeken istatistikler, dikkatçeken takımlar, Genç oyuncuların performansları gibi konulardan bir yazı çıkarmaya çalışacağız.

İlk olarak günün son maçı Efes Pilsen- Tofaş maçına bakalım. Efes pilsen çok geniş bir rotasyonla oynamış maçı. Ender Arslan 24 dakika oyunda kalıp 15 sayıyla maçın en skorer adamı olmuş. Sezon başından beri Perasovic'in kadroda hiç düşünmediği Ender'in o kadarda kötü bir oyuncu olmadığının kanıtı aslında. Ender'i oyun tarzı olarak pek beğenmem, ne tam oyunkurucu, ne tam shooting guard ve ikisindede çok iyi değil. Ama Efes'te hiç süre bulamayacak kadar kötü bir basketbolcuda değil. Efes muhtemelen euroleague'dede elendikten sonra kadrosundaki yabancı sayısını azaltacaktır ve en yakın adaylar olarakta Wisniewski ve Murray duruyor. Ender'in ligteki dakikaları artabilir artık.

Günün bir diğer maçında Banvit çokçekişmeli geçen maçta Antalya Bşb'yi 2 sayı farkla yendi. Bu maçta en dikkat çeken istatistik Banvit guard'ı Barış Ermiş'ten geldi. Maçı 9 sayı-15 asist- 6 ribaunt- 6 top çalmayla tamamlayan Barış' yuh diyoruz. Muhteşem bir maç çıkartmış Barış. Zaten bu seneki avrupa kupasında milli takımda önemli görevler üstleneceğini düşünyorum Barış'ın. Banvit' ve milli takımın  coach'u Orhun Ene Barış'ı bu yaz Litvanya'da iyice  parlatacaktır. Barış'ta hakediyor aslında milli takımı. Orhun Ene'nin takımında guard olmak büyük şans aslında. Antalya Bşb'de coachken Fikret Can Akın'ı da bir üst seviyeye taşımıştı Orhun Ene. Barış Ermiş Banit'ten önce Pınar Karşıyaka'dada çok önemli işler yapıyordu. Fakat artık milli takımdada sorumluluk alabilecek seviyeye geldi.

Olin Edirne'nin Aliağa Petkim'i 72-82 yendiği maçın yıldızı yine Seibutis olmuş.Maçı 28 sayı-3 ribaun- 3 asist- 2top çalmayla tamamlamış. Lige geldiğinden beri parmak ısırtan performanslar ortaya koyuyor Seibutis. Olin'in bu seviyeye gelmesinde payı büyük. Ama gelecek sene Olin Edirne muhtemelen takımda tutamayacak Seibutis'i. Umarım yine TBL'den bir takım kadrosuna katar Seibutis'i ve izlemeye devam ederiz. Şimdi son anda shooting guard olarak takıma Flip Murray'i katan Efes'i nasıl eleştirmeyelim. Murray'i getirene kadar avrupa tecrübesi olan, ligi kasıp kavuran Seibutis'e uygun bir bonservis verip kadroya katsalar ne olurdu. Hem Efes tecrubeli bir guarda sahip olurdu, hemde Olin Edirne sene sonunda zaten kaybedeceği bir adamdan para kazanırdı. Umarım Olin Edirne Seibutis'in yerini doldurmak için şimdiden arayışa geçmiştir.

Beşiktaş'ta dikkat çekenler arasına girdi. Muhteşem üçlüsüyle galibiyete gidiyor. Beşiktaş takıma Serkan Erdoğan ve Kemp'i kattıktan sonra iyi işler yapmaya başladı. Özellikle Serkan ve Hüseyin Beşok'un yerli rotasyonunu genişletmesiyle çok daha fazla opsiyonu olan bir takım oldu. Takıma yeni katılan Kemp'te çok iyi oynuyor bu arada, bu maçıda 35 sayıyla tamamlamış Şimdi Avrupa tecrübesi olan adamla olmayan arasındaki farkı çok net görüyoruz. Efsane Iverson, tek bacağı olmasa türkiye ligini kasıp kavurması gereken Iverson bir kere bile Kemp'in verdiği performansı veremedi.

Pınar Karşıyaka ligin den sıkıntılı takımlarında biri olan Mersin Bşb'yi deplasmanda yenerek ne kadar sağlam bir takım olduklarını gösterdi. Haftaiçi KRKA'ya yenildiler geldiler Mersin'i deplasmanda yendiler. Pınar Karlıyaka'da çoğu şey doğru yapılıyor. Öncelikle Birkan ve Furkan'ın takımda tutulup çok ciddi süreler verilmesi, Andre Smith ve Holston'un takımda tutulması, doğru coach tercihi hepsi Karşıyaka'yı buralara getiren etkenler. Sene başından beri kötü oynayan Eldridge'in performansına dikkat çekmek istiyorum. Geldiğinden beri pek birşey ortaya koyamamıştı ama son maçlarda iyi oynuyor. Bu maçtada 10 sayı 8 ribauntla oynamış. Holston'un kötü oyunuda sürüyor, bu maçtada 1-8 üçlük attı.

Türkiye milli takımını sevindiren bir diğer performansta Hakan Demirel'den geldi. Maçı 20 sayı-8 asistle tamamladı. Tanjevic'in en çok ümitli olduğu isimlerden biriydi Fenerbahçe'de fakat istenen seviyeye hiç gelemedi. Fakat bu seviyede oynarsa belki milli bile olabilir neden olmasın

Ligin sayı kralı  Michael Wright, yeni adıyla  Ali Karadeniz mükemmel oynamaya devam ediyor. Wright bu sezondan öncede çok iyi bir oyuncuydu. Beşiktaş'taki performansını, Tirk Telekım'daki oyununu herkes hatırlar. Bu sezonda Trabzon'un playoff seviyesine gelmesinin en önemli sebebi. Kaybettikleri G.saray C.C. maçındada 40 dakika sahada kalarak 12-18 sahaiçi isabeti, 9-9 serbest atış isabeti ile 33 sayı-9 ribauntla oynadı. Bu kadar uzun süre sahada kalmasına rağmen sadece 3 top kaybetmiş ve çok iyi bir yüzdeyle oynamış. Eğer Trabzon'da devam etmesse kariyerine Pınar Karşıyaka veya Banvit onu kaçırmaz umarım. İkisinide bir kademe yukarı taşıyabileck bir oyuncu.

Fenerbahçe'de Emir Preldzic'in iyi oyunu sürüyor. Sezona çok kötü başlamıştı fakat sonradan kendini buldu.Oyak Renault karşısındada 25 sayı-8 ribauntla oynamış.

Yorumlar