TBL'de Bugün

Tofaş: 62 - G.Saray C.C: 90

Baştan sona önde götürdüğü maçı G.saray C.C rahat bir şekilde bitirdi. G.saray'da Tutku Açık'ın 20 sayı 3 ribaunt 3 asisti var. Tutku bu sezon çok iyi performans veriyor. Hiçbir zaman kötü bir guard olmadı. Ama bu sezon artık tüm tecrübesini sahaya yansıtıyor. En olgun çağında Galatasarayda olması Oktay Mahmudi'nin büyük şansı. Diğer guardlarından hücum anlamıda çok az verim alırken Tutku'nun performansı Mahmudi'yi oldukça sevindiriyodur muhakkak. Tofaş'ta ise Jurica Zaza'nın 15 sayılık bir performansı sözkonusu başkada pek bişey yok. İlkan Karaman müstakbel takımına karşı 8 sayı 5 ribauntla oynamış.

Olin Edirne: 74 - Banvit: 60

 Günün en dikkat çeken maçında Olin Edirne çok büyük olmasada bir süprize imza attı. TBL'deki ilk sezonunda çok iyi performans gösteriyorlar. Tabi Spormax'in maçlarına pek tenezzül etmemesi sayesinde sadece okuduklarımızla yorumlayabiliyoruz. Neyse istatistiklerden anladığımız kadarıyla yorumlamaya çalışcaz. Öncelikle Fikret Can Akın dikkat çeken performansını devam ediyor. 9 sayı 4 ribaunt 9 asistlik çok yönlü oyunu çok değerli. Zaten Can Akın Antalya büyükşehir belediye'deykende Orhun Ene yönetiminde çok iyi sezon geçirmişti. Şu andada çok iyi bir takımda. Can Akın'a ek olarak Reinaldas Seibutis'in 18 sayı 5 asistlik performansı var fakat 6 tane top kaybı var. Reinaldas Seibutis bu takımda kalıcı değil. Muhtemelen seneye başka bir takımda olcak. Bu yüzden Olin Edirne'nin şimdiden kendini hazırlaması gerekiyor. İnşallah amerikalı skorer bi guard yerine avrupalı basketbolu bilen bir guardla yola devam ederler seneye. Banvit'se zor bir deplasmandan mağlubiyetle döndü.  Chuck Davis'in 19 sayısı var. Ligin diğer bir kaliteli guardı Barış Ermiş 7 sayı 6 asistinin yanı sıra 6 top kaybı varki pek yakışmamış ona. Muhtemel bu sene milli takımında guard rotasyonunda buluncak Barış Ermiş. Bu yüzden performansı mercek altına alınmalı. Bu maçta Orhun Ene'de cezalıydı. Bildiğimiz gibi iki maç ceza aldı Orhun Ene. Sonuç olarak olası bir mağlubiyetti Banvit için oldu. Edirne'ye gidipte yenerim diyebilcek takım yok ligte. Olin Edirne lige çok iyi bir hava kattı. Tebrik ediyoruz Edirne şehrini ve takımını.

Pınar Karşıyaka : 79 - Efes Pilsen : 71

Günün bir diğer güzel maçında ki spormax bunuda yayınlamadı, Pınar Karşıyaka Efes Pilsen karşısında çok önemli bir galibiyet aldı. Pınar Karşıyaka mükemmel bir takım. Haftaiçindeki Antwerp Giants mağlubiyeti biraz tedirgin etmişti ki Efes Pilsen galibiyeti çiçek gibi geldi. Pınar Karşıyaka'da Osiris Eldridge hayat belirtisi gösterdi. Maçı 15 sayı 6 ribauntla tamamladı. Furkan'ında 26 dakika oyunda kalması sevindirici. Furkan'da maçı 4 sayı 7 ribauntla tamamladı. Birkan Batuk'un 8 sayısı var. Birkan'daki tutkluk devam ediyor. Fakat maçın yıldızı kesinlikle kaptan Andre Smith. 23 sayı 6 ribauntu var kaptanın. Pınar Karşıyaka playoff'ta kimsenin karşısında istemeyeceği birtakım çokta beğendiğimiz bir takım. Efes'te kötü gidiş devam ediyor. Hafta içindeki hezimetin ardından Pınar Karşıyaka'yada yenildiler. Rakocevic'in yoklugu zorluyo diyecem ama yuh bu kadarmı. Herneyse bu güzel maçı izleyemedik digiturk'e selamlarımızı sunalım ve bitirelim.

Fenerbahçe Ülker : 97 - Bornova Belediye : 72 

Günün sonucu belli maçlarından biride buydu. Fazla söze gerek yok zaten Bornova'nın Fenere direnmesi imkansıza yakın. FAkat Bornova çok kötü bir takım değil. Ligin kaliteli forvetlerinden Ümit Sonkol çok iyi iş yapıyor aslında. Bu maçıda 18 sayı 7 ribauntla tamamlamış. Yeni transfer Sensley'in ise 4'te 4 üçlük isabetiyle bulduğu 17 sayı dikkat çekici. Eski dost Kimani Ffriend 19 sayıyla tamamladı maçı. Bornova ligin geri kalanında playoff'u zorluyacak seviyeye gelebilirler. Fenerbahçe'de ise Emir Preldziç'in iyi oyunu sürüyor. 19 sayısı var bu maçtada. Başkada söylencek pek bişey yok sanırsam.

 

 

 


Yorumlar