Türk basketbolunda şiddet olayları

Bugün salsabasket'in geçtiği habere göre Optimum Ted Kolejlilerin iki oyuncusu İhsan Yalçın Azizmahmutoğullar ve Barkın Çınar bıçaklandı. Söylenenlere göre Yalçın Azizmahmutoğulları uzun süredir takip ediliyormuş ve polise başvurmuş. Fakat polisler bişey yapamayız deyip yollamışlar adamı. Sonuç ortada İhsan'ın ve Barkın'ın basketbol hayatı bitmiş olabilir. Bu adamların ekmeğiyle oynayanlar inşallah açlıktan ölürsünüz köpek gibi. Söylenenler doğrultusunda bunu yapanların ttribün tayfasından olduğu söyleniyor. Bu köpekleri barındıran besleyen ve kollayan kim varsa inşallah en kısa zamanda onlarında başına aynı şeyler gelir. Özellikle Ankara basketbolu için çok acıklı bir durum. Bu oyuncuları Türk basketbolunu yakından takip edenler bilir. Yalçın Azizmahmutoğulları'nı Bornova'daki performansından biliyorum. Bornova'yı 2 yıl önce birinci lige çıkartan adamdı.Muhtemelen bu sezonda TED kolejlileri birinci lige çıkartacaklardı. Ama şu anda bir daha basketbol oynayabilecekmi diye konuşuluyor.

Ankara basketbolu bu basketbol terörü sebebiyle ölme noktasına geliyor. Bunu para kazanma yolu olarak gören taraftar gruplarına para yediren onları maça sokan yöneticeler işte yaptığınız bu. Bir şehirde basketbol nasıl bitirilir gösterdiniz. Türk Telekom'un başını çlektiği Ankara takımları artık kendilerini toparlayıp bu adamları basketboldan uzaklaştırmalı ve Ankara basketbolunu tekrar ayaklandırmalıdır. Tribün terörü sadece basketbolun değil futbolunda sorunu aslında. Aslında basketbolun değil futbolun sorunu. Tirk basketbol seyircisi futbol seyircisine göre daha münhasır medeniyet seviyesindedir. Ne zaman basketbol takımları basketbola seyirci çekmek için futbol tribün gruplarını maça getirmeye çalışsa böyle şiddet olayları oluyor. Özellikle Ankara'da artık olayı rant boyutuna ulaştıran bu gruplar sadece bu olayda değil Türk Telekom'dada büyük sorun çıkartmaktadır.

Bu olan olayı şiddetle kınayıp İhsan Yalçın Azizmahmutoğulları'na ve Barkın Çınar'a büyük geçmiş olsun diyoruz. İnşallah sağsalim basketbol parkelerine dönerler. Bu olayı yapan, yapanları destekleyen, koruyup kollayan, cesaretlendiren kim varsa allah gani gani belalarını versin. İnşallah bu itler yakalanıp cezalarını çekerler.

Yorumlar