Kafamdan takım kurmacalar vol 1.


Bu başlık altında yazılacak yazılar sadece benim hayal ürünlerimdir. Gerçekliği veya gerçekleşme ihtimali varmıdır yokmudur bilmiyorum ama bence olsa güzel olur dediğim transferleri yaparak kafamdan takım kurmaya çalışacam. Bir kaç kuralım var tabi  transfer olması muhtemel adamlar kullanıp takım kuracağım. Yani gidip Lebron James ve Kobe Bryant Aliağa'ya getirsek kesin şampiyon olurlar demeyeceğim.

Bugünkü takımımız pek sevdiğim, saydığım Pınar Karşıyaka. Kaf Kaf şu anda ligin en takdir edilen, en başarılı takımlarından biri. Şu anda ligde 6.lar ve 4.lüğe kadar çıkma ihtimalleri var. Kadro olarak genç oyunculara değer veren ve onlara görev veren bir takım. Yabancı oyuncular konusunda herzaman çok iyi tercihler yaparlar. Türkiye'nin San Antanio Spurs'üdür Pınar Karşıyaka. Şimdi hali hazırdaki takıma birkaç ekleme yapıp takımı şapiyonluk adayı yapmaya çalışacağız.

Pınar Karşıyaka'nın guard rotasyonuyla başlayalım. Şu anda Karşıyaka'nın guard rotasyonu David Holston, Ahmet Erdoğan, Osiris Eldridge'ten oluşuyor.  David Holston takımın beyni ve en önemli oyuncusu fakat yeterince yeterli değil şampiyonluk için. 1.73'lük boyunun getirdiği dezavantajların yanısıra tutarsız oyunu ve gelgitleri büyük sorun yaratıyor takım için. Holston'un yerine çok daha tutarlı bir guard'a ihtiyacı var bu takımın. Hemen arayışlara başladık ve ilk gözümüze çarpan isim bu takıma aşina bir isim çıktı.Bu takımın formasını terletmiş, üniversite yıllarında gittiğimiz maçlarda pekte sevdiğimiz Barış Ermiş. Vakti zamanında ellerinden kaçırdıkları oyuncuyu takıma katsalar Pınar Karşıyaka coşar valla. Tamam bi<de biliyoruz şu anda Barış Ermiş'i Banvitten kopartmak imkansız ama gelse süper olurdu. Neyse daha makul hedeflere yönelelim ikinci hedefimiz yine bu ligde güzel işler yapmış tutarlı bir guard, Olin Edirne'nin guard'ı Fikret Can Akın. Onunda kontratı ne zaman biter bilmiyorumama bu takıma gelse Ahmet Erdoğan'dan daha iyi iş yapacağına inanıyorum. Dikkat ettiyseniz point guard için yerli terciher yapıyorum.Buda bende kompleks oldu, Türkiye'deki kaliteli türk point guard sayısı azaldıkça beni bi titreme alıyor Geriliyorum resmen. Neyse 1 numaraya diğer bir aday Hakan Köseoğlu. Ne alaka demeyin idare eder arkasınada altyapıdan birni monte edip devam edersiniz yolunuza, şampiyon olamazsınız ama genç bir oyuncu daha kazanırsınız. Çok kaliteli bir guard alırsanız o gençleri unutun hayatta süre bulamazlar.

Shooting guard mevkinde Osiris Eldridge süre buluyor. Pekte sevemedim bu adamı ben sene başından beri rezil oynuyor, son maçlarada toparlanmasına rağmen yukarıda söylediğim point guardlarla oynayabilecek bir adam değil. Yine bu pozisyon için lige bakalım. Direk göze çarpan adam Seibutis basketbolu bile çok iyi bir skorer. Tabi onu Türkiye'de tutmak zor, seneye nereye gideceği pekte belli değil. Büyük takımların peşinde olacağı aşikar ama Pınar Karşıyaka alsa bu adamı var ya tozunu arttırır ligin. İkinci adamımız şu anda rusya'da oynayan Chris Lofton. Bu ligte sayı rekorları kırmmış bir adam 60 küsür sayı atmış daha iyi skorermi bulacaz. Eğer getirilebilirse çok şey katar takıma. Aslında bu pozisyonu doldurmak için Kaf Kaf yönetimine çok güveniyorum. O kadar iyi adamlar getirdilerki bize konuşmak düşmez bile. Bu sene mezun olmuş, çok iyi bir amerikalı skorer gbulur getirirler onlar. Ama alabiliyosanız Seibutis'i alın Allah rızası için.

Kısa forvet pozisyonunu Birkan Batuk var. Onun yerine getirilecek adam Birkan'ın gelişimini engelleyecekse gelmesin arkadaş. Bu takımın herşeyi kendi altyapısı. Kendi altyapısından gelen adamı koruyup kollayıp oynatsınlar. Çünkü bu çocuklara verilen süreler alttan gelen diğer oyuncularıda iştahlandırıp motive edecek. Birkan'la Furkan'a bakan çocuklar iyi çalışırlarsa o formayı giyebileceğini bilecek. O yüzden sadece bireysel performans açısından değil, takım yapısı ve felsefesi açısındanda çok önemli. Bu pozisyona destek olarak aklıma gelen ilk adam yine Karşıyaka'nın altyapısının ürünü Serhat Çetin. Bence cuk oturur takıma sorunda çıkmaz Karşıyaka çocuğunede olsa. Yada İnanç Koç gibi tecrübeli bir adam getirsinler ama yabancı getirmesinler bu pozisyona, Körlemesinler Birkan'ı.

Uzun Forvet'te hemen hemen hiçbirşeye ihtiyaçları yok. Ya tutarsa diye bugüne kadar tbl'de pekbirşey ortaya koyamamış Orhan Hacıyeva'yı getirebilirler. Hacıyeva ikinci ligde tozu dumana katmıştı eğer biraz tutarsa çok iyi bir oyuncu kazanmış olurlar. Tutmassada sağlık olsun derler. İkinci adam Barış Hersek. Belentilerin yüksek olduğu bir oyuncuydu ama beklenen seviyeye çıkamadı. Bu sene Antalya'da iyi maçlar çıkardı Pınar Karşıyaka'nında işine yarayabilir. Tabi bu adamları Andre Smith'i elde tutmaları halinde söylüyorum. Ne yaparlarsa yapsınlar Andre Smith'i ellerinde tutsunlar.

Son olarak yine pek birşeye ihtiyaç duymadıkları Pivot pozisyonuna geliyoruz. Pivot'u Furkan Aldemir'e emanet etsinler. Arkasını tecribeli yedeklerle durdursunlar. Aklıma gelen ilk adam ligin ribaunt lideri Nedim Yücel. Furkan'la beraber pivot rotasyonunu doldururlar. Birde hem pivot hem uzun forvet oynayabilecek tecrübeli bir adam gerekiyor KSK'ya. Ellerinde Jovo var ama biraz daha genç ve hareketli bir adam bulabilirlerse tam oturur ama olmassada Jovo'daçok iyi.


Sonuç olarak hayallerimdeki KSK takımı şöyle oluşuyor:

Barış Ermiş/Fikret Can Akın                  
Reinaldas Seibutis / Chris Lofton         
Birkan Batuk                  
Andre Smith                   
Furkan Aldemir 

yedekler

Orhan Hacıyeva
İnanç Koç/ Serhat Çetin
Nedim Yücel
Jovo veya yerine biri
İki tanede genç     

Yorumlar