Nba'de dün gece 05.03.2011


Dün gece çok fantastik maçlar olmasada güzel maçlar oldu. Londra'da oynanan Raptors-Nets maçı üç uzatmaya gitti. İngiliz seyirciler adına güzel bir akşam olmuştur. İngiltere basketboluyla meşhur bir ülke değil ama NBA İngilterenin üzerine oynamaya devam ediyor. Bundan öncede Londra'da maç yaptı NBA takımları demekki David Stern'ün avrupa yapılanmasında Londra önemli bir yer tutuyor.


Günün en iyi oyunu heralde, belkide en şaşırtıcı performansı Brook Lopez'den geldi. 34 sayı-14 ribaunt-8 blok la oynadı. İyi bir hücumcudur ama bu kadarda sert savunmacı değil, hatta ribaunt özürlü. 8 blok'ta Raptors hücumununda payı vardır diye düşünüyorum.

Kevin Love yine 20-20 yaptı. 20 sayı-21 ribauntu var bu maçtada bu adam bu rakamları çok normalmiş gibi göstermeye başladı ama saçmalıyo. birinin onu uyarması lazım bunlar günaşırı yapılabilen istatistikler değil, adam gibi bokunu çıkarmadan oyna şu oyunu demesi lazım birinin.

Takaslardan sonra performansını en çok yükselten adam gibi bir istatistik tutuluyorsa Marcus Thornton buna aday. Sacramento'da oynadığı 5 maçta 21.2 sayı ortalaması tutturdu. New Orleans'taki ortalaması 7.8 sayı. Tabi dakikaları iki katına çıkmış ama bütün yüzdeleride yükselmiş, sahaiçi isabet 0.41'den 0.48'e, üçlük yüzdesi 0.37'den 0.42'ye çıktı.

Portland'ta Lamarcus Aldridge şov devam ediyor, bugünüde 26 sayı ile tamamladı. Ama 24 sayı farkla biten maçta 40 dakika oyunda kalması, sakatlıklardan bu kadar çeken bir takımın yapacağı iş değil. Tek sağlam adamın kalmış onu koru bari. Yeni gelen Gerald Wallace'ta pek bekleneni veremiyor. Dünde 1-7 isaet ile 7 sayı 6 ribauntla oynadı.

Clippers'ın çaylağı Bledsoe günü en iyi bitiren adamdır heralde. 20sayı-4 ribaun-3 asist-7 top çalma ile oynamış. Bu aralar pek ortalıkta gözükmüyordu ama sezon başında çok iyi oynuyordu Bledsoe. Çaylak duvarına sağlam çakılanlardan biriydi . Aynı maçtada Griffin'in neredeyse triplr double'ı var 18 sayı-12 ribaunt-9 asist yapmış Bad Blake.

Yorumlar