Nba'de dün gece 06.03.2011

Çok güzel maçlar vardı dün gece. Maçlar  gayette heyecanlı geçmiş fakat burdan NTVspor yönetimine sitemlerimi iletiyorum. Neden maçları banttan veriyosunuz kardeşim, kimsemi izlemiyor bu maçları veya Chicago Bulls- Miami Heat maçının oynandığı saatte yayınladığınız İspanya ligi özetleri dahamı çok ilgi çekiyor. Ah bi basketbol kanalı açılsa NBA, NCAA, BBL, Euroleague, Eurochalange;Eurocup, ABC hepsin yayınlasa. Çocukça bir hayal tabi benimkisi ama neden olmasın. Gerçi NBA'in en iyi maçı yerine İspanya ligi özetlerini koyuyolar benimde beklentime bak.

Geceye dönecek olursak, Gecenin ilk maçında Bulls Heat'i 1 sayıyla devirdi. Bu maçta gördüğümüz üzere Bulls'un Boozer'a çokta ihtiyacı yok. Onsuzda gayet iyi oynuyorlar. Kaan Kural'ında dediği gibi Boozer çok önemli bir hücumcu ama savunmada yok adam bildiğin yok sahadamı değilmi anlamassın. Şimdi Problem şurda, Boozer iyi hücumcu ama büyük maçlarda değil. Ne Boston karşısında, ne Lakers karşısında hatta dün gördük Heat karşısında bile opsiyon değil. Dolayısı ile bu takımda değeri ne derseniz Ömer Aşık'tan daha değerli diyemem. Savunmaya hiç katkısı yok zaten, ee büyük maçlarda hücumdada batırırsa ne gerek var bu adama. Taj Gibson, Ömer Aşık, Jochim Noah devam ederim hiç değilse savunmada karartırım pota altını hücumuda zaten Derrick Rose yapıyo birazda Luol Deng, birkaç üçlükte Kyle Korver falan attımı al sana hücum. Ama Boozer oyundaysa karşısındaki adam çılgın atıyo, dünkü maçta Bosh 9-14'la 23 sayı attı. Amare falan denize döker Boozer'ı.Thibadeu'da zaten pek haz almıyor Boozer'dan maçın önemli dakikalarında oturtuyor bench'te. Miami'de maşallah ne kadar iyi takım varsa yeniliyorlar. Zaten bu 3 adam tek başlarına kötü takımları yenebiliyorlardı. Bir araya gelince pek birşey değişmemiş anlaşılan. Muhtemel bir coach değişikliği yakındır Miami'de. Bu sezon NBA finali göremezlerse yollarlar Spo'yu. Bence konferans finaline çıksalar dahi yolluyacaklar Spolestra'yı en küçük hatasını kolluyorlar.

Dün gecenğin diğer sağlam maçında Lakers Spurs'ü resmen dövdü. Maç ilk çeyrekte bitti resmen. Lakers büyük maçları kaybettikçe daha bir kendini sorgulamaya başladı acaba yeterlimiyiz şampiyonluk için diye ve Spurs'e patladılar. Zaten Spurs'te pek direnemedi ilk çeyrekte koptu maç. Ama bu maç playofflar için pek bir mesaj niteliği taşımıyor. Her ne kadar Lakers bir mesaj vermeye çalıştıysada Spurs aldırmaz bu yenilgiye. Onların öncelikli hedefi Playofflara tam kadro girebilmek maç kaybetmek önemli değil onlar için.

Oklahoma James Harden'ın iyi oyunuyla uzatmalarda Suns'ı geçti. Kevin Durant çok kötüydü dün gece 3-14 saha içi isabetiyle 18 sayı atmış. Jeff Green gittikten sonra James Harden önemli katkı yapıyor takıma. Eğer Sam Presti bunu ön gördüyse bu takası yaparken helal olsun diyorum.

Boston'da Milwaukee Bucks'ı rahat geçmiş. O maçtada Paul Pierce'ın bir smacı varki allah allah. Pierce'ın son zamanlarda ayağını yerden kestiğini görmüyorduk ama ikinci kez fantastik smaç vurdu. Yeni gelenlerde iyi katkı vermiş Kristic 17, Jeff Green 11 sayıyla oynadı. şu anda Celtics benchi'ne baktığımızda 1-2 hafta önceki benchle alakası yok. Bu kadar çok değişiklik çokta hayırlı değil ama playofflara var daha oturturlar takımı inşallah.

Bizimkiler vasat oynadılar dün gece. Ersan Sakatlığı sebebiyle süre almadı Brockman oynuyor onun yerine. Ersan'ı sakatlayan adamda Brockman ne ironi ama. Semih Cavs formasıyla ilk maçına çıktı ve 5 ribaunt 1 blokla bitirdi maçı. Ömer ise 1 sayı-2ribauntla oynadı. Daha fazlasını bekliyoruz üçündende inşallah bir dahaki maçlara.

Yorumlar