NBA'den kısa kısa 10.03.2011

Ömer Aşık'la başlayalım yazımıza. Ömer şu anda Bulls'un en dikkat çeken adamı desek abartmış olmayız. Herkes Ömer hakkında konuşuyor, Ömer'i övüyor falan filan ama nasıl oldu bu iş. Tabi NBA'de dikkat çekmek kolay iş değil, fantastik birşeyler yapmalıki herkes sizi konuşsun. Ömer'de bunu yaptı zaten. Joachim Noah'ın 15 dakika arkasında durup savunabildiği Dwight Howard'ın karşısında 31 dakika aklıp çok iyi bir maç çıkardı. Howard NBA'deki uzunların savunma yönlerini test etmek için çok iyi bir yöntem. Eğer Howard'ın arkasında durabiliyosan iyisindir. Kaldıki o maçta Howard 7 top kaybı yaptı. Ömer'in saha içinde kaldığı dakikalardaki istatistikleri muazzam, o sahadayken olan ribaunt pozisyonlarının 20%'sini alıyor. Ömer'im oyununu açıklamak için rakamlar yetmez aslında. Bir maçını izleyince görüyosunuz zaten savunmaya nasıl bir katkı yaptığını. Zaten Tom Thibodeau'nun sistemi ondan işliyor. Savunma blok yapmak veya ribaunt almakla biten bir olay değil. Hücum istatistikleri nispeten birşeyleri açıklar ama savunmaya açıklayamazsın kolay kolay. Bireysel istatistiklerin savunmada hiçbir değeri yoktur nerdeyse tam uyumlu bir takım olmanız gerekir. Neyse Ömer'de o tam uyumlu savunmanın kalbine yerleşiyor, Avrupa basketbolundan aşina olduğu kollektif savunma anlayışı burda çok işine yarıyor. Geçen Ömer hakkında takımdakilerin ne dediğini yazmıştık şimdide NBA.com yazarlarından Steve Aschburner bir yazı yazmış Ömer hakkında Ömer'e başarılar diliyoruz. Önünde çok yol var ama çok iyi yerlere gelecek inşallah.

Malumumuz Miami Heat'in son maçlardaki mağlubiyet serisi bütün dikkatleri tekrar Heat'e çekti. Koç Spo'nun yaptığı şu anda savunma odasında ağlayanlar var açıklamasından sonra ortalık karıştı. Ulan size ne ağlar ağlar adamlar, ben kahvede tavlada yenilince ağlıyom adam hırs yapmış ağlamış size ne. Herkes kim ağlamış diye peşine takıldı olayın. Olanda garibim Chris Bosh'a oldu. Takımdaki en yumuşak adam onu gördüler heralde ona yüklediler olayı. Adam ben ağlamadım diye açıklama yapmak zorunda kaldı. Ayıptır yav.

Büyük takımlara medya baskısı en pis Amerika'da var, Miami son toplarda maç kazanamadıkça adamlar üstüne gidiyor. Bide Melo NY Knicks'te son saniye basketiyle maç kazandırınca herkes bi kıyaslama yapmaya başladı. Bak Melo sokuyo sizden cacık olmaz der gibi. Aslında herkes biliyor Wade'inde, Lebron'unda Melo'dan daha kalifiye olduğunu ama olay o değil. Hırgür olsun haber olsun.

Kevin Love Double-double yapmaya devam ediyor. En son Moses Malone'un rekorunu kırmıştı üzerine maç oynadımı bilmiyom sakattı galiba ama. Neyse önemli değil zaten ama adam artık o kadar fantastik işler yapıyoki yaptıklarını normal karşılıyoruz. Love 20sayı 20 ribauntu normal göstermeye başladı. Galiba Flinn demişti artık sadece 40-40 yaparsa şaşırırım diye gerçektende öyle. Ulan senin 10 maçta aldığın ribauntu bütün sezon toplayamayan Darko Milicic var yanında biraz onunla paylaş.

Carlos Boozer Bobcats maçının son periyodunda Kwame Brown tarafından sakatlandı. Son açıklamalar önemli birşeyi olmadığı yönünde fakat bu Boozer için en az 10 maç ediyor. Bence Playofflara kadar oynamaz. Adam serçe parmağını kırıp 2 ay kadar oynamadıktan sonra yaptığı açıklamayla yarmıştı beni. Çok canım yanacak, başlarda çok acı çekeceğim ama buna rağmen oynamak istiyorum demişti. Ula 2 serçe parmağın kırılmış iki ay geçmiş neyin tribindesin. Kaan Kural'da zamanında diyodu herkesin 2 haftada iyileştiği sakatlıklardan Boozer 2 ay sonra dönüyo diye. Bulls'un en büyük hatası bu adam valla billa bu adam. Takım harika ama bu adam uymuyo bu takıma Zach Randolph'la takas etsinler en azından Zach oynuyor.

Kobe Bryant Moses Malone'u geçip 6. sıraya çıktı. Kobe'nin yolu Michael Jordan'a kadar açık gözüküyor. 4. sıraya kadar rahat çıkar ama ondan sonrası biraz çetrefilli. Sakatlık olmassa Jordan'ı geçmek için kasacaktır muhakkak. Ama sonrası imkansız gibi duruyor.

Yorumlar