NBA'den kısa kısa 11.03.2011


Dün gecenin maçlarında şüphesiz en önemlisi Heat-Lakers maçıydı. Mağlubiyet serisiyle gelen Heat Lakers'ı kendi evinde mağlup etmeyi başardı.  Miami açısından bakıldığında çok önemli bir galibiyet bu gitgide kendilerine olan güvenlerini kaybederken Lakers'ı yenmek baya iyi gelmiştir onlara. Wade ve Kobe şut performansı olarak çokta iyi bir maç çıkaramadılar ama maçın sonlarında Wade'in performansı maçı getirdi. Kobe bu sene sanki o olgunlaşmış Kobe değil kontrolünü kaybediyor sürekli. Eline geleni potaya sallıyor eğer kazanılan şampiyonluklara baksa bi kazanmak için diğer oyunculara ne kadar ihtiyacı olduğunu görecek aslında. Pau Gasol'e Odom'a Bynum'a hatta Ron Artest'in hücum performansına ne kadar ihtiyacı var anlar. Maçtan sonra salonda kalıp şut idmanı yapmasıda ne kadar hırslı olduğunu falan göstermiyor bana kalırsa bu oyunu ben tek başıma alırım, ben atarsam yeneriz diye düşünüyü bence. O gençlik yıllarındaki egosantrik saplantılara geri dönmüş sanki. Eğer tekrar aklını toplayamazsa bu sene şampiyonluk hayal Lakers için.

Günün diğer maçında Dallas New York'u çok rahat bir oyun sonunda 18 sayı farkla aldı maçı. Bu maçlar New York'un öyle elit bir takım olmadığınıda gösteriyor aslında. Hala sıradan bir takım New York hatta Melo takasından önce daha iyi bir takımdı diyebiliriz rahatlıkla. Ellerinde 3 tane iyi adam var ve onlardan sadece bir tanesi winner karaktere sahip oda artık kariyerinin sonlarına geliyor. Chauncey Billups olmadığı zaman bu takımdan pek birşey olmaz. Şimdi Melo, Amare iyi basketbolcu falan diyebilirsiniz ama eski takımlarındaki performanslarına bir bakın. Denver'da Melo yıldızdı ama Denver'ı elit takım seviyesine çıkartan adam Billups oldu. Suns'ta Amare yıldızdı ama kimse Nash'le kıyaslamaz bile Amare'yi Suns Nash'in takımıdır herzaman. Bir takımda süperstar dediğin adam ne karakterdeyse takımda o karakterdedir. En iyi örnek Spurs heralde, Tim Duncan'ın o sportmen yüzü bütün Spurs'e sirayet etmiş durumda. New York'taki iki süperstarda şampiyon olacak karaktere sahip değil en azından şimdilik. O yüzden Billups'ın rolü kat kat artıyor burda sadece maçiçinde değil, maç dışındada diğerlerini motive edecek adam Billups. Dallas'ta makus talihini bu sene kırabilir derken Butler'ın sakatlığı geldi. Onlarında ellerinde çok fazla parça var ama hiçbiri tam değil. Chandler bu sene nispeten iyi bir performans ortaya koyuyor ama şampiyonluk için ne kadar yeterli tartışılır. Dallas'tada temel sorun Nowitzki'nin yükünü paylaşacak adam yok. Butler tam o rolün adamıydı ama sezonu kapattı. Nowitzki'ye şampiyonluk çok yakışır ama birtürlü olmuyor bu senede çok zor gözüküyor.

Geçen sene tendonu koptuktan sonra uzun süre basketbol oynayamayan Mehmet Okur bu senenin ortalarına doğru tekrar oynamaya başlamıştı. Ama bu seferde belağrıları nedeniyle oynayamamıştı. Son okuduğum haberlere göre idmanlarda gayet iyi gözüküyormuş ve bu aralar oynayabilirmiş.

Yorumlar