NBA'den kısa kısa 12.03.2011

öncelikle dün gecenin en iyi 10 hareketine bu müziği koyan adamın müzik zevkine töbe töbe. Neyse dün gecenin en iyi maçı Lakers-mavs maçıydı. Maçta Kobe 3. çeyrekte sakatlanıp soyunma odasına gitti ve 4. çeyreğin ortalarında döndü. Bu tip sakatlık sonrası sahaya dönme olaylarına aşinayız. Çokça sık olan bir durum soyunma odasıan gidip ne yapıolarsa masaj falan yaptırıyolar heralde sonra geri dönüyolar. Kobe çokta iyi oynamadı bu maçta 6-20 isabet pek onun istatistikleri değil. Lakers adına maçı getiren adam Andrew Bynum oldu. 22 sayı-15 ribauntla bitirdi maçı. Mavs'ta Nowitzki'ye Marrion'un yardımı yetmedi. Marrion 2 maçtır iyi oynuyor Mavs adına çok önemli bu. Mavs'in Dirk'ten başka opsiyonlara çok ihtiyacı var. Kadroda Beaubois ve Terry'ye çok iş düşüyor ama büyük maçlarda pekte opsiyon olabileceklerini sanmıyorum.

Günün diğer maçında Miami- Memphis'i rahat geçerken Miami'dede sular biraz duruldu. Spo gidecek Riley gelecek tartışmaları biraz daha öteye atıldı. Yani Riley bu saatte gelip takımı şampiyonluğamı koşturcak. Adam niye risk alsın bu sezon gelip konferans yarı finalinde elenirse nolcak niye bu riski alsın. Seneye gelir zaten Lockout olacak o ara iyice yerli yerine oturtur takımı bikaç doğru parçada ekledimi gelir takıma. Bibby bu maçta 5-5 üçlük attı ama pekte önemli bi istatistik değil. Maç ilk yarı bitmişti zaten Lakers'a Boston'a karşı atsın o üçlükleri.

Doğu konferansında kafayı almak üzere olan Bulls bitik Utah'ı da geçti. Utah iyice karman çorman birtakım oldu. Yeniden yapılanıyolar ama Sloan varken lise takımıyla çıksa Utah bir sistemi oyunu olurdu Jazz'ın. Al Jefferson dün 29 şut kullandı. Utah artık uzun yıllar playoff yapamayacak takım görüntüsünde. Doğuda olsalar yine playoff yaparlar ama batıda zor o işler. Bulls Boozer yokkende yoluna devam ediyor. Ama şöyle birşey var Boozer ve Noah takımdayken Ömer daha çok süre alırken bunlardan biri yokken Thomas'ı kullanıyor. Yine bu gece Ömer 8 dakikaya yakın oynarken Thomas 30 dakika civarı oynadı. Ya rakip takımların uzunlarıyla daha iyi eşleşeceğini düşündüğü için Thomas'ı oynatıyor yada kendi kafasında bütün uzunları hazır tutmaya çalışıyor ama Ömer bu takımda 8 dakikadan fazlasını hakediyor açıkçası. Luol Deng ve Derick Rose takımı skor anlamında taşıyor. Bu maçta Korver ve Watson'dan destek aldılarki onların katkıları Boozer'ın katkısından çok daha önemli. Bulls'un oyun yapısında pota altı savunmasının çok sert olması gerekir. Bulls'un sert savunmacılarının tamamı kötü hücumcu dolayısı ile dış oyuncuların hücum gücü dahada değerleniyor.

Portland dün gecede Atlanta'ya mağlup oldu. nerdeeen nereye birkaç yıl önce Oden'ı seçtiklerinde şampşyonluktan bahsedilmeye başlanmıştı ama sakatlıklar bütün o takımı dağıttı gibi. Oden hiç oynayamadı, takımın lideri Roy kendini toplamaya çalışıyor, yeni gelen Wallace uyum sağlamaya çalışıyor. Bütün tersliklere rağmen hala çok büyük potansiyelleri var ama artık kimse eskisi kadar umutlu değil Blazers'tan. Atlanta'da dün şaşırtıcı istatistik Jeff Teague'ten geldi. Artık cacık olmaz bu adamdan demeye başlamışlardı. Dün geceki oyunuyla biraz olsun basketbol oynayabildiğini gösterdi. Eğer bu ligde kalmak istiyorsa olabileceği en iyi yerde. Atlanta'dan daha iyi bir yer bulamaz heralde.

Birzamanlar Portland neyse şu andada Clippers o sanırım. Mükemmel kadroları var. Blake- Eric Gordon ikilisinin üzerine kurulan takım şampiyonluk adayı olur. Kaldıki Kaman'da var bu takımda ben artık pek birşey olmaz düyodum ama gayette oynuyo adam. Deandre Jordan, Eric Bledsoe ve Aminu gibi gençlerde var oynatmıcaksan takasta kullanırsınki Deandre Jordan ve Bledsoe kapıuş kapış gider. Dünden yeni kurulan bir diğer takım Wizards'ı rahat geçtiler. Bledsoe düngeceyi 23 sayı- 8 ribaunt-6 asistle tamamladı. Çaylak duvarına bodoslama girmişti ama tekrar toparlıyor bu aralar. Blake Griffin'de hala aynı pek birşey demenin lüzumu yok adam çatır çatır oynuyor. Washington'da ise pek birşey yok. Yani öyle eğlencesine oynuyorlar bu sene.

Yorumlar