NBA'den kısa kısa

İlk haberimiz Dallas'tan. Dallas, New York'tan ayrılan Corey Brewer ile anlaşmak üzereymiş ve 2 milyon dolar civarında bir kontrat verecekmiş.

Rasual Butler Chicago Bulls ile anlaşmış. Yani o kadar shooting guard aradılar bulamadılar. Ellerindede pek iyi malzeme yok o mevkide. Birzamanlar bu takımın SG'si majesteleriydi, Şimdikilere bakalım, Kyle Korver, Ronny Brewer, Keith Bogans ve Rasual Butler.

Minnesota ve Eddy Curry buyout konusunda anlaştılar ve Eddy Curry ile bilin bakalım kim ilgileniyor...Miami Heat çok şaşırdınız dimi. Miami Heat 2 metrenin üzerinde kim varsa kadroya katmaya kararlı. Resmen fil mezarlığı gibi oldular. Artık basketbol oynayamayan ne kadar uzun varsa Miami Heat alıyor. Kadrodaki uzunlara sayalım; Erick Dampier, Jamal Magloire, Juwan Howard, Joel Anthony, Ilgauskas, Udonis Haslem Kimi istiyorlar Eddy Curry. Muhtemelen Magloire'ı serbest bırakacaklar Curry için. Yav bu adamlar içinde kaçını kadroda bulundurursunuz. Ilgauskas'ı 5-10 dakika oynatabilirsin maç başına, Haslem'i tutarim ki sakat şu anda oda iş yapmıyor ve Bİrde Joel Anthony hadi savunma yapıyor 5-10 dakika oynatmak için tutarsın.Avrupa'dan vasat bir uzun getiririm, en azından biraz oynattıktan sonra trakasta kullanırım. Örnek verecek olursak, Celtics Semih Erden'i son sıradan seçti, iyide verim aldılar takastada kullandılar.

Miami ayrıca Carlos Arroyo ile yollarını ayırdı ve Mike Bibby'yi kadroya katacaklar büyük ihtimalle. Hey maşallah ne bulurlarsa katıyorlar takıma ama Bibby bu savunmayla pek tutunamaz. Karşısında dırabileceği ek adam Dereck Fisher'dır heralde. Allah muhafaza Rondo'yu falan Bibby ile savunmaya kalkarlar, içler acısı bir durum olur, Bibby'yi seven sevmeyen herkesin yüreği parçalanır. Aklıma Trabzon'lu Yattara'nın bir maçta Osman Özköylü'ye yaptıkları geldi. Yattara resmen alay etmişti adamla zaten o maçtan sonra futbolu bıraktı Osman Özköylü. Bibby'ninde kaderi pek farklı olmaz.

Timberwolves'ın yıldızı, double-double manyağı Kevin Love Minesota ile yeni kontrat imzalamak istiyormuş. Tabi neden Minnesota'da kalsın diyenler için cevap açık Money talks. Yani bu sene sonunda oyuncularla kulüpler arasında yapılacak anlaşmayla oyuncu kontratlarının daha düşük olması bekleniyor. Dolayısı ile bu yazdan önce iyi bir kontrat kapmaya çalışıyor Timberwolves'tan. Kontratın 6 yıllık ve 70 miyon dolar civarı olacağı konuşuluyor. Timberwolves'ta elindeki en değerli oyuncuyu kaybetmek istemeyecektir muhakkak. Eğer şimdi kontrat yapmazlarsa kaparlar bu çocuğu.

Birde Bizi ilgilendiren bir haber var. Enes Kanter Utah Jazz GM'si önünde idman yapmış. Bu sene drafta girip girmeyeceği muallak olan Kanter kararını vermiş galiba. Bu olay ne anlama geliyor bilmiyorum ama ben Enes Kanter draftlara girecek diye yorumladım ve Utah'ta New Jersey Nets'in bu seneki draft hakkına sahip, muhtemelen ilk 5'te olacaktır bu hak. Yoksa Utah'a ikinci türkmü geliyor.

Yorumlar