TBL'de bu hafta 06.03.2011



Bu hafta Beko Basketbol Liginde bütün maçlar beklenen şekilde sona erdi. Yine maçları tek tek değerlendirmek yerine dikkat çeken performanslar üzerinden yorumlarımı yapacağım.

İlk olarak Beşiktaşla başlıyoruz. Beşiktaş'ta kendi çapında bir Big Three'ye sahip artık. Serkan, Kemp ve Chatman takımı skor anlamında taşıyorlar . İgnierski'de bu üçlüye destek oluyor. Aslında bu kadro yapılanması sezon başında yapılsaydı ne Burak Bıyıktay giderdi Beşiktaş'ın başından, ne de Avrupa'dan elenirdi Beşiktaş. Sadece Serkan ve Kemp değil, Hüseyin Beşok'ta çok değerli katkılar yapıyor takıma.

Antalya Bşb playoff yolunda emin adımlarla gidiyor. Bu haftaki maçta Christopher'ın sadece bir şut kaçırarak attığı 24 sayı maçı getiren performans olmuş. Sezon başındaki yerli oyuncuların desteği iyice düştü sadece yabancı oyuncuların üzerinde kaldı Antalya. Barış Hersek sezona çok iyi başlamıştı ama artık pek ortalıklarda gözükmüyor. Gökper Gen'de bir ara süre alabiliyordu takımda ama şimdi iyice benche gömüldü. Aliağa Petkim'de ise eski dost Kambala çok iyi oynuyor. Bu adam boks yaptı bişey yaptı geldi hala oynuyor iyide oynuyor helal diyoruz.

Haftanın en çekişmeli maçında Banvit Erdemir'i uzatmalarda yendi. Bu maçta, geçen hafta çok iyi maç çıkarmış iki türk guard karşı karşıya geldi. Geçen hafta 20 sayı atan ve 3-5 üçlük atan Hakan Demirel alkış almıştı ama bu hafta 0-7 üçlükle berbat bir performans ortaya koydu ve pekte birşeylerin değişmediğini gösterdi. Ama Banvit'te Barış Ermiş çılgın atmaya devam ediyor. Bu haftada 26 sayı-10 asistle haftanın en iyi performansına imza atıyor. Gelecek vaadeden guard Şafak Edge'de 18 dakika kalmış sahada 3 sayı-4 asist yapmış. Banvit genç oyuncular için büyük şans. çok iyi bir takımları ve mükemmel bir coach'ları var. Şafak Edge'nin bir iki yıl içinde çok iyi bir yere gelmesini bekliyoruz.

Ligin flaş takımı Pınar Karşıyaka önüne geleni devirmeye devam ediyor, Bu haftada güçlü Telekom'u rahat bir oyunla devirdiler. Karşıyaka'da bir Andre Smith gerçeği var, adam sakatlıktan döndüğünden beri mükemmel oynuyor. Bu maçıda 27 sayı-8 ribauntla tamamladı. Osiris Eldridge'in iyi performansı devam ediyor ama çok geç ısındı Karşıyaka'ya. Umarım Playofflardada bu performansını devam ettirir. Karşıyaka'da Holston çok kötü oynuyor son maçlarda. Son üç maçında 5-24 üçlük atmış, Bu maçtada 7 top kaybı var. Holston'un performansı çok kritik Karşıyaka için.

Trabzon deplasmanında Fenerbahçe maçıikinci yarı kopardı. Trabzonda Michael Wright 27 sayı-9 ribauntla oynadı. Ama 40 dakika sahada kalmış ayıptır yav. Bu sezon ortalama 37 dakika sahada kalıyor Wright. Fenerde Kaya Peker 15 sayı-12 ribauntla oynadı. Fener uzunları bu ligi götürürde avrupaya yetmedi.

Haftanın son maçında G.saray  yaralı Efesi devirdi. Luksa Andric 23 sayıyla oynayıp galibiyeti getirdi. G.saray'da ligin en güçlü takımlarından biri olduğunu gösterdi bu maçta.

Yorumlar