TBL'de bu hafta 13.03.2011


Efenim yine çok güzel bir haftayı geride bıraktık. Çok güzel maçlar ve süpriz sonuçlar vardı bu hafta. Fenerbahçe Ülker'in Beşiktaşa yenilmesi ve Karşıyaka'nın Banvit'i yenmesi büyük süprizlerdi. Önce Fener-Beşiktaş maçına dönelim. Beşiktaşın fantastik çıkışı devam ediyor. Ligin en iyi ekibi olan F.bahçe'yide devirdiler helal diyoruz biranda ligin iddalı takımları arasına girdiler. Takımda birkaç düzeltme ve Ergin Ataman ile yükselmeye devam ediyorlar. Bu maçtada Oglivy'nin iyi oyunu ve Chatman'ın takımı iyi yönetmesi ile galibiyeti aldılar. Serkan'da çok önemli katklıar veriyor BJK'ye. Türkiyede şampiyon olacaksan yerli rotasyonun çok iyi olacak arkadaş işte erkan'la Hüseyin Beşok geldi takıma takım rotasyonu daha değişken oldu. En nihayetinde 3 yabancı aynı anda sahada olabiliyor. Serkan'ı koy oyuna iki uzunu yabancı oynat. Hüseyin'i koy 3 kısayı yabancı yap. Gerçi Fener maçında çok oynatmadı Hüseyinî ama lazım olur muhakkak. Fener'de ise euroleague'den elenmenin etkisi geçmemiş gibi. Birkaç maç sonra onlarda lige asılmaya başlarlar.

 Bu haftanın adıma en ilgi çekici maçı Banvit-KSK maçıydı. Maçı izleyemedik tabi ama skordan takip ettiğimiz kadarıyla çok rahat aldı maçı karşıyaka. Banvit gibi ligin en iyi takımlarından birini bu kadar rahat yenmek kolay iş değil. Tabi bunda Banvit'te Barış Ermiş'in olmayışının büyük rolü vardı. Barış Ermiş bu takımın en önemili parçası olduğunu bu maçta yokluğuylada kanıtladı. Biara Banvit'ede kafamdan takım kurayım. Neyse Efendim Banvit'te Simmons'ın iyi performansı galibiyete yetmemiş anlaşılan. Yeni transfer Juan Dixon'da pek varlık gösterememiş ilk maçında. Pınar Karşıyaka'ya bakacak olursak yine çok iyiler, yine harikalar. Holston çok iyi yönetmiş gibi duruyor takımı ama yine şut performansı berbat 2-7 üçlük attı bu maçtada. Maçta dikkat çeken istatistik Ahmet Erdoğan'ın 14 sayısı ve Jovo'nun 19 sayı-7 ribaumtu olarak gözüküyor. Ahmet'in katkısı çok önemli KSK için, maçlar sertleştiğinde süre alan her oyuncunun sayısı ribauntu değerlenecek. Playofflarda çok önemli olacak.

G:saray Mersin deplasmanında çok zorlandı ama üstad Haluk Yıdırım'ın üçlüğüyle maçı kazanmasını bildi. Haluk Yıldırım türk basketbolunun ve profesyonelliğin vücut bulmuş hali sanki. Basketbolu bıraktığında honore edilmesi gereken bir isim. Sportmenliği ve profesyonelliği genç oyunculara örnek olmalı. Mersin adına talihsiz bir maç oldu. Bu maçı alsalardı ligde kalmak adına çok önemli bir adım atmış olacaklardı ama olmadı. Bornova ile aralarında 2 maç var. burdan çevirmeleri zor gözüküyor.

Bu haftaki en büyük sürizlerden biride Tofaş'tan geldi. Deplasmanda Türk Telekom'u yendiler. Tofaş'ta takıma sezon ortasında katılan Jurica Zaza'nın performansı dikkat çekiyor. Tofaş yabancılarının sırtında gidiyor baktığımızda buda Tofaş'a çok yakışmıyoraslında. Genç oyunculara değer veren bir takımdır Tofaş. İlkan'da bu maçta sadece 3 dakika almış sakatlanmışmı bilmiyorum ama normalde 15-20 dakikası vardı. Türk Telekom'da bu sene çalkantılı sezon başlangıcından sonra gazozuna oynamaya başladı. Ne düşme ihtimalleri var nede playoffa kalma öyle takılıolar.

Haftanın diğer maçlarında dikkat çeken şaşırtan bişey olmadı. Beklenen sonuçlar ve performanslar vardı. Efes Pilsen Trabzon'u geçerken yine Trabzon'da Wright 40 dakika oyunda kaldı ve 28 sayı-7 ribauntla oynadı. Olin Edirne Oyak Renault'u dplasmanda rahat geçti. Olin'in devşirme oyuncusu Davut Kamer bu seneki en iyi oyununu oynadı sanırsam. Oyak Renault'yada güle güle diyoruz artık. Bu ligte bu kadroyla tutunmaları mucize gibi. Aliağa çok önemli bir galibiyet alıp rahat nefes aldı. Aliağa'da Kambala çok iyi oynuyor ve hala değerli olduğunu kanıtlıyor. Yeni kurulan takımlar için değerli bir parça olabilir hala.Bu senenin süprizi Antalya ise playoff yapmak için elinden geleni yapıyor hatta yaptıı. Kısıtlı imkanlarla lige mükemmel başladılar sonra o fırtınaları dindi ama playoff poıtasında yuyunmayı başardılar. Yabancı oyuncuların sırtında giden Antalya'da onlara en büyük destek Murat Can Güler'den geldi bütün sene.Bu haftada yabancılar+ Murat Can Güler ile Bornova'yı deplasmanda yendiler. Polat Kocaoğlu'da arasıra yükseldi ama sürekli değildi. Bu performans. Playoff ilk turunda elencekler muhtemelen ama bu başarıları bile alkışlanmalı. Ayrıca seneye bir sponsor bulsalar hem Antalya için hem Türk basketbolu çin çok hayırlı olur. Bornova ise iyice karman çorman bir takım oldu. Ümit Sonkol ve Soner Şentürk üzerine birşeyler kurabilirlerdi ama birtürlü doğru yapıyı kuramadılar. Oyuncular geldi gitti. Bu sene ligden düşmezler muhtemelen ama şu andada üstüne koyabilecekleri hiçbirşey yok seneye tekrar yapılanmaları gerekecek.

Yorumlar