Beşiktaş'ta son gelişmeler


Beşiktaş bugün bombaları teker teker patlatmakta önce Zaza Pachulia dedikodular ardından Derron Williams bombası ile gündemi bir anda domine ettiler. Ergin Ataman'ın dediğine göre her iki oyuncuylada imzalamaya yakınlarmış. Ayrıca Mehmet Yağmur, Ersin Görkem, Fikret Can Akın, Erwin Dudley ile prensipte anlaşmışlar. Fakat daha dün akşam Ergin Ataman çıkan Zaza haberleri üzerine hepsi asılsızdır demişti. O yüzden imzaya kadar bekleyeceğiz galiba.

Birde bu oyuncuların statüleri hakkında biraz bilgi verelim. İki oyuncununda NBA'de kontratı devam ediyor. Bu yüzden lokavt sona erdiği an eski takımlarına dönmek zorundalar. Yani Beşiktaş Eurocupta finale çıksa, O anda lokavt bitse bu oyuncular takımı bırakıp gitmek zorundalar. Birde bu oyuncuların gelebilmesi için FIBA'nın izin vermesi gerekiyor.  NBA'in bu sezon oynanamasına bu kadar sevineceğimi tahmin ederim. Eğer bu oyuncular gelirse inşallah lokavt sezon boyu sürer.

Birde işin diğer tarafı var, demekki bu oyuncular sezonun başlamayacağını, hatta hiç oynanmayacağını düşünüyorlarki alternatifleri değerlendiriyorlar. Tabiki lokavt bitse hiçbirşey kaybetmeden NBA'e geri dönecekler, şu anda hiçbirşey kazanmamaktansa Avrupa'da kısa vadeli olsada oynamayı seçtiler. Ama sorunun kısa vadede çözülceğini düşünselerdi hiç kıta değiştirmeyi göze almazlardı sanırsam.

Yorumlar