Bir Galatasaray Yazısı


Efendim çok uzun zamandır tek bir satır bile yazamadım bloga. Hayat telaşı master tezi doktora arayışları derken sanal alemden bir hayli uzaklaştık. Neyse bulduğum ilk boşlukta bloguma çiziktirteyim dedim naçizane fikirlerimi. Efendim konumuz başlıktanda anlaşılacağı üzere Galatasaray. Cim bom geçen sezon harikalar yaratarak TBL'de final oynamış taraflı tarafsız bütün basketbolseverlerin takdirini toplamıştı. Bu başarının üzerine herkes cim bom'un yeni sezon stratejilerini merak etmeye başlamıştı.

:Öncelikle sponsor konusundan başlayalım. Galatasaray Ülker grubunun ürünü olan Cafe Crown'la olan sponsorluk anlaşmasının son ermesinden sonra tekrar aynı grupla anlaşmayarak çok güzel bir hareket yaptı kanaatimce. Ülker'in türk basketboluna hem kulüp olarak hem de sponsor olarak yaptıkları yadsınamaz. Son dönemde 3 büyük takıma sponsor olarak onların basketbol liginde tutunmasını sağladı eyvallah. Fakat Türk basketbolunun ve rekabetin gelişmesi için biraz tehlikeli bir durumdu bu. Yanlızca kulüplerin değil sponsorların arasındada bir rekabet yaratmak için diğer firmalarında desteğini almak gerekiyordu. Bu yüzden G.saray'ın başka bir sponsorla anlaşması çok daha faydalı olacaktır hem G.saray açısından hemde lig açısından. Bildiğimiz üzere ligde sponsorsuz tutunmak imkansız gibi bu yüzden firmaların basketbola olan ilgisini çekmek çok mühim birde şu canlı yayın sayıları arttırılsa ve karasal yayın yapan bir kanalda istikrarlı bir şekilde yayın yapılabilse hem ligin popüleritesi artar hem TBL kazanır hemde sponsorlar kazanır.

Şimdi gelelim kadroya. G.saray büyük ölçüde kadrosunu koruyacak gibi duruyor. Yabancılardan Rancik'i ve Jerry Johnson'ı yolladılar.Takıma Furkan Aldemir, Cevher Özer, Jamon Lucas ve son olarak Jaka Lakovic'i kattılar. Gelen isimlere baktığımız zaman rahatlıkla diyebilirizki helal olsun. Furkan Aldemir'i yıllardır istiyordu zaten G.Saray bu sezona nasip oldu. Tofaş'tan geçen sene anlaştıkları İlkan Karaman'ı KSK'ya bir yıllığına kiralık olarak yollayıp parada vererek Furkan;'ı getirdiler. Bu arada ne kadar para verdiler bilmiyorum ve bilen varsa söylerse sevinirim. Furkan G.Saray'ın programının önemli hedeflerindendi. Kadrodaki Sertaç, Göksenin, İlkan'la beraber neredeyse bütün gelecek vaadeden yerli oyuncuları kattılar kadrolarına birde Tofaş'tan Kenan Sipahi'yi katsalar 15 yıl adama ihtiyaç yok tabi oyuncuları kaçırmassalar NBA'di avrupaydı. İkinci transfer Cevher oldu. Cevher'de çok değerli bir oyuncu Daruşafaka çıkışlı oyuncudan çok dhaa fazlası bekleniyordu uzun boyuna rağmen top kontrolünün iyi olması, atletik yetenekleri herşey daha fazlası olmasına müsaitti ama olmadı. Fakat bu haliyle bile çok değerli bir oyuncu hareketli, atletik bir 4 numara Galatasaray'a çok şey katacaktır.

Yabancı transferlere gelirsek ilk olarak Olymiakos'tan Jamond Lucas'ı kadroya kattılar. Bildiğimiz üzere Avrupa kariyerine Antalya'da başladı Lucas ve yolu tekrar Türkiye'ye düştü iyide oldu yerinde bir transfer olarak göze çarpıyor. Euroleague tecrübesi çok önemli iyi bir skorer herşeyden biraz bir oyuncu. Bugünün bombası ise Jaka Lakovic oldu. Sanırım herkes iyi bir transfer bekliyordu G.Saray'dan. Nando DeColo hatta T-Mac'in bile ismi geçiyordu fakat bi anda Lakovic geldi. Kalite olarak tartışılcak bir oyuncu değil Lakovic mükemmel bir şutör, her zaman en üst düzeyde basketbol oynadı. Fakat Galatasaray'a ne kadar uyacağı tartışılabilir. Zaten Lakovic'in biraz sorunlu ve geçinilmesi zor bir oyuncu olduğu biliniyor. Birde G.Saray'ın sert savunmaya dayalı yapısı ne kadar Lakovic'e hitab etcek merak konusu. Ama maçların ateşli dakikalarında hiç tereddüt etmeden topu eline verebileceğiniz bir oyuncu. Oktay Mahmudi'nin bildiği birşey vardır diyoruz. Ama takım yapısının bozulmasına kesinlikle izin vermeyecektir muhakkak. Yani ya Lakovic takıma uyacak yada öle bi sezon takılıp gidecek.


Sonuç olarak G.Saray bu sezon ligin en güçlü ekipleri arasında yer almayı garantiledi hatta şu anki transferler ışığında konuşacak olursak bir adım öne bile geçti diyebiliriz. Gerçi Efes transferlerini bitirmedi ama Fenerbahçe Ülker'i yerli rotasyonunda zorlayabilecek seviyeye geldi. Fenerbahçenin transfer politikasıda başka bir yazının konusu olsun. esen kalın...

Düzeltme:  Bu arada takıma katılan Ender Arslan'ı unuttuk yazıklar olsun bana. Ender Arslan oyun tarzı olarak beğendiğim bir guard diyemem. Tam oyun kurucu değil, tam 2 numara değil arada oyunculara pek ısınamam. Ama Ender gerek tecrübesi gerekse kalitesi ile G.Saray guard rotasyonunu bir gömlek yukarı çıkartacaktır muhakkak.

Yorumlar