Dünyadan Kısa Kısa

Birkaçgündür yazmıyordum bu arada bayağı haber birikmiş. Bende aklımda kalanları yazayım dedim.Önce Efes'le başlayalım. Yazılanlara göre Efes geçen sezon Aliağa'da oynayan NBA kariyerli Jarvin Hayes ile ilgileniyormuş. Bildiğimiz ve gördüğümüz kadarıyla Hayes iyi bir skorer ama takım oyununda, Ömer Üründül tabiriyle kollektif basketbolda pek iyi olmayan bir oyuncu. Efes'in gerçekten aradığı adam veya Efes'in ihtiyacı olan adam Hayes'tir diyemem. Acele bir transfer olur eğer Hayes'i kadroya katarlarsa. Çok daha iyisini bulabilirler ki bencesadece dedikodudur bu Spanoulis'i kovalarken Hayes'le anlaşılmaz. Spanoulis seviyesinde birini arıyorlardır.

Türk Telekom tanıdık bir ismi kadroya kattı. Galatasaray'da oynamışlığı olan Darius Washington kadroya dahil edildi. Washington Türkiye'deyken sevilmiş sayılmış bir oyuncuydu. Gayette başarılı bir sezon geçirmişti. Türk Telekom için hayırlı olacaktır. Ama söylemeden geçemicem, Türk Telekom bitçe olarak, kadro olarak zayıf bir takım değil ama yönetim olarak çok zayıf bir takım. Çok iyi bütçelerle, çok iyi kadrolarla rezil işler yaptılar. Türk basketbolunda çok değerli bir takım Türk Telekom umarım doğru yapılanmayla çok başarılı bir sezon geçirir.

NBA'de lokavt sebebiyle kriz devam ediyor. Oyuncularda yavaş yavaş diğer opsiyonları değerlendirmeye başlıyor. Tabi NBA oyuncularının avrupada veya dünyanın başka biryerinde kazanacakları para NBA'de kazandığıkları paranın yanında cep harçlığı bile olmuyor ama NBA oyuncuları hem sezonu boş geçirmeme adına hemde başka ülkelerde tatil yapmak adına bu teklifleri gözden geçiriyorlar. Bakınca avrupaya giden bir NBA oyuncusu maksimum haftada 2 maç oynayacak. Yani adamların 82 maçlık lig fikstürünün yanında hakikaten tatil gibi duruyor. Son olarak benim şahsi kanaatim, oyuncular takım sahiplerine göz dağı vermek istiyor. Başka opsiyonlarıda olduğunu göstermek istiyorlar.Burda oynayamazsak, başka yerde başka organizasyonlarda oynarız gibisinden.

Neyse efendim, Derron Williams'ın BJK ile anlaşmasından sonra sıradaki isimler A'mare Stoudemire, Jamal Crawford, Andre Iguadala ve Kevin Durant. A'mare için Maccabi dedikoduları dönerken Crawford için birisi Türk takımı olmak üzere iki takımın adı geçiyor. Kevin Durant ve Iguadala'da diğer opsiyonları gözden geçirmekte olan oyuncularmış.

Nb'a'de marka olan isimler dendiğinde akla gelecek en önemli isimlerden biridir Yao Ming. Karakterli oyunu, saygısı ve saygınlığı, centilmenliği ve sportmenliği çoğu zaman gerekli saygıyı görmemiştir kanaatimce. Çoğu zaman çok yumuşak bulunmuştur, tekme tokat dayak yemesine, itilip kakılmasına ses çıkartmadığı için, Ron Artest gibi tekme tokat insanlara dalmadığı için pek saygı görmemiştir. Buna rağmen NBA'deki en değerli oyunculardan biri olmuştur Yao. Yao'nun sakatlıklarını bilemyen yoktur. 2metre yirmiküsür santimetre boyunda bir devin dizlerinde sorun olunca pek çözülemiyo bu sakatlıklar tedavisi çok zor oluyor. İşte müzmin sakat Yao'nun  basketbolu bıraktığı yazıldı haber sitelerinde. Ama resmi açıklama gelmedi henüz. İnşallah bu ölü sezonda iyice iyileşip en azından bir iki sezon daha lige döner.

Barcelona takımının köklü isimlerinden Roger Grimau bu sene Euroleague'de oynayacak Bizkaia Basket Bibao'ya transfer oldu. Barcelona'nın bir diğer önemli ismi Erazem Lorbek' se NBA'e gitmeyi ciddi ciddi düşünüyormuş. Garip tabi herkes bu tarafa gelirken o gitmeyi düşünüyor. Ioannis Bourousis Bu senenin flaş takımı Milano'ya gitti. Milano'da Efes'in grubunda, çok sağlam bir takım kurdular. Efes'in çok ciddiye alması lazım işi yoksa ilk turda elenirler. Bu arada Bourousis  doping skandalına karışmamışmıydı, sadece Türkiye'demi ceza alıyor bu adamlar.

Bilbao basket Primoz Brezec ilede ilgilenmeye başlamış bayağı iddaalılar anlaşılan. Jagla Bayern Munich ile anlaşmak üzereymiş. Virtius Bologna'da Bostjan Nachbar ile ilgileniyormuş.

Şimdilik bu kadar efendim. Bu arada haberlerin çoğunu Sportonado ve Hoopshipe'tan derliyorum. Hak geçmesin.

Yorumlar