Dünyadan kısa kısa

Derron Williams Beşiktaş'la imzaladığı sözleşmeyi twitter'dan duyurdu. şimdi iş Fiba'dan alınacak izine kaldı. Gerçi böyle bir izine neden gerek var anlamadım. Eğer bir oyuncu sözleşme imzalayabiliyorsa imzalar. Kanunen bir sorun yoksa neden Fiba'dan izin alınıyor garip geldi açıkçası. Bu temiz kağıdının içeriği nedir, neden verilir, hangi koşullarda verilmez merak ediyorum açıkçası.

Derron Williams'ın ardından Beşiktaş'ın radarına giren Kobe Bryant ise şike skandalına takıldı. Şike soruşturması kapsamında bütün hesapları dondurulan Beşiktaş'ın Kobe hayalide suya düşmüş gibi gözüküyor şimdilik. Kobe'de Çin piyasasını deneyebilir gibi duruyor. Aslında bu lokavtın geri dönüşü çok daha iyi olabilir en azından dünyaçapında bilinirlik ve popülarite açısından. Eğer Avrupa ve Çin'e oyuncu akını olursa bir sonraki sezon NBA popülaritesi tavan yapacak bence.

Antalya BŞB Villanova çıkışlı guard Corey Fischer ile anlaştı. Corey Fischer Villanova'nın herkesi şaşkınlığa uğaratıp NCAA'lerde final four'a kaldığı senede kadrosunda bulunuyordu. Ama oyun kurmak veya takımla beraber oynamak gibi dertleri pek yoktu. Tek kişilik hücumcu olduğundan pekte sevdiğim bir oyuncu  tipi değildir. Ama Antalya'nın yapısı gereği takım hücumuna pek ihtiyaç duymazlar. Birkaç Amerikalı hücumcu yeter onlara o yüzden pekte sorun olacağını sanmıyorum.

Türk Telekom yeni oyuncuları Kaspars Kambala ve Darious Washington ile sözleşme imzaladı. İkiside bence iyi transfer.Kaspars Kambala geçen sezon Aliağa Petkim'de gayet iyi bir sezon geçirmişti, Washington'uda G.Saray'daki iyi performansından hatırlıyoruz ordanda İtalya'ya gitmişti zaten.

Eski Karşıyaka'lı Marcus Slaughter Bamberg ile sözleşme imzalamış. Slaughter KSK'dan sonra NBA'e gitmeyi denemiş pek başarışı olamamış sonrada Avrupa'da dolanmaya başlamıştı. Aslında çok atletik, ateşleyici ve izlemesi zevk veren bir uzundu. İzmirdeyken Karşıyaka maçlarında bayağı havaya sıçratmışlığı vardı bizi.

Yorumlar