Euroleague grupları belli oldu


Bugünün en önemli gündem konularından biri Euroleague grup kuraları. gerçi şike iddaaları, Derron Williams transferi haberleri biraz ikinci plana attı. Neyse efendim önce eleme turundan bahsedelim.

Galatasaray çok sert bir eleme grubuna düştü.A grubunda yer alan cim bom İlk turda PAOK ile eşleşti. Eğer bu turu geçerse Asvel-Gravelines maçının galibi ile eşleşecek. Eğer bu turuda geçerse Karşı taraftan Cholet, Rytas gibi takımlar var.
Banvit ise ilk turda Nymburg'u çekti. Banvit'in tarafında ise en güçlü takım Khimki gibi duruyor

Euroleague'de ise gruplar açıklandı ve bana göre çok zor kuralar değil. Fenerbahçeye ilk grupdan kaostaki Olympiacos geldi. Çok büyük şans Fener için. Fakat Efes için aynı şeyi söyleyemiyeceğim. İlk iki torbadan Real Madrid ve Maccabi, 3. torbadan Partizan ve en kötüsüde 5. torbadan Armani jeans Milano geldi. Armani bu sene çok önemli bir yapıulanmaya gitti ve kadrosunu iyice derinleştirdi. Kadroda Omar Cook, Manchinelli, Bir dönem NBA takımlarındada dolanmış Oleksey Pecherov, Fotsis, Maciulis, Benjamin Eze, İbrahim Jabeer, Eski fenerli Greer, Petravicius gibi oyuncular var. Alt torbaladan bu kadar sert bir takımın gelmesi kötü oldu Efes için. Son torbadan da iyi bir ekip gelecek muhtemelen. Efes'e Allah kolaylık versin. Ama Efes bu takımlardan aşağı kalır bir takım değil bir iki çok iyi transferler grubun en iddaalı takımı olur.

Euroleague'de gruplar şu şekilde oluştu:

A grubu
Olympiacos
Caja Laboral
Fenerbahçe Ülker
Bizkaia Bilbao Basket
Cantu
Sluc Nancy

B grubu
Panathinaikos
CSKA
Unicaja
Zalgiris
Brose Basket
KK Zagreb

C grubu
Real Madrid
Maccabi
Partizan
Efes Pilsen
Emperio Armani Milan
Belgacom Spirou

D grubu
FC Regal Barcelona
Montepaschi Siena
Unics Kazan
Asseco Prokom Gdynia
Union Olimpija Ljubljana
Galatasaray

Yorumlar