Milli takım aday kadrosu açıklandı


Merakla beklenen aday kadro açıklandı sonunda. Beklenen oyuncuların yanı sıra süpriz isimlerde var kadroda ama genel olarak çok başarılı tercihler yapmış Orhun Ene. Öncelikle belirteyim kadroda Emir Preldzic de var Onunda katılmasıyla çok daha derin bir kadro yapısına ulaştık. Aday kadro Şu şekilde:

Barış Ermiş
İzzet Türkyılmaz
Ömer Onan
Semih Erden
Cenk Akyol
Sinan Güler
Emir Preldzic
Hidayet Türkoğlu
Ersan İlyasova
Oğuz Savaş
Ender Arslan
Doğuş Balbay
Enes Kanter
Kerem Gönlüm
Kerem Tunçeri
Ömer Aşık
Sertaç Şanlı
Furkan Aldemir

Bu kadrodan 6 kişi elenecekve aşağı yukarı kimlerin kadrodan çıkarılacağı belli. Tabi bu söylediklerimiz allah muhafaza bir sakatlık durumu oluşmazsa. Doğuş Balbay, Sertaç Şanlı,Furkan Aldemir, Cenk Akyol, İzzet Türkyılmaz ve sakatlığı devam eden Semih Erden ayrılır gibi duruyor. Ama şu anda Ömer Aşık'ında sakatlığı devam ediyor ve daha beşe beş idmanlara başlamamış. Ömer'in sakatlığı devam ederse muhtemelen Furkan kadroda kalır.

Aslında bu seneki performanslar gözönüne alındığında Ender Arslan'ında takımda yeri yok gibi. Bu seneyi genelde benchte geçirdi. Tutku Açık'ın bu seneki mükemmel performansı ödüllendirilmeliydi kanımca. Ama Kerem Tunceri'nin arkasına Barış Ermiş'i düşündüğü için daha skorer olan Ender'i seçmiş olabilir. Yinede skorer oyuncu istiyorsa Serkan Erdoğan'da çok iyi bir sezon geçirmişti. Bence Serkan'ıda Banvit'ten çok fazla adam seçmemek için almadı Coach Orhun Ene. Her tercihine saygımız sonsuz Coach'un inşallah sakatlık falan olmazda artık alırız kupayı. Yetti gari şerefli ikincilikler

Yorumlar