Sonunda Lokavt

NBA takip edenler bilir aylardır konuşulur lokavt ve geldi çattı kapıya. nedir bu lokavt derseniz patronun grev yapan işçilere karşılık hadi kardeşim dükkanı kapattık demesi. Herkesin hatırladığı ve bildiği üzere en son 1999 yılında olmuştu bu lokavt. O senede Mirsad yeni gitmişti yanlış hatırlamıyorsam NBA'e ve hemen ardından Efes Pilsen'e dönmüştü. Neyse konumuz bu değil aslında bi konu monu yok ya öyle lokavt olmuş bişiler yazayım dedim.


Kardeşim Bu NBA 4 milyar dolarlık bir pazar Van'dan Kars'a kadar heryerde izleniyor. Tamam Amerika'da birinci spor değil ama Dünyada en bilinen en sevilen Amerikan organizasyonu. Bu kadar büyük ilgi alaka üstünüzdeyken neyi paylaşamıyonuz. Kulüp sahipleri zarar açıklamış hemde 30 takımın 22'si. Ulan hepiniz milyar dolarlık adamlarsınız iki kuruş kaybettik diye yaygara kopartmayın la ki yalandır o onlarda para kaybedecek göz yok kaybettilersede kendi salaklıklarından yeteneksizliklerinden kaybetmişlerdir.Adam gibi organizasyon kursunlar kaybetmezler. Bak Spurs, Thunder zarar ediyomu hiç.

Oyuncular açısından bakıncada ulan  bi topu çemberden sokarak milyon dolarlar alıyonuz. İnsanlığa birinci elden hizmet eden doktorlar, mühendisler, bilim adamları öyle bir parayı telafuz bile edemiyor.ben bir milyon dolarla, bir milyar dolar arasındaki farkı bile bilmem nede olsa iki rakamada ömrü billah ulaşamıycam. Şimdi siz halkı eğlendirdiğiniz için, biz sizi izlediğimiz için hatta para harcadığımız için siz bu paraları kazanıyosunuz. Üç beş kuruş az alsanız ne almasınız ne orta yolunu bulun işin işte oynayın güzel güzel. Gerçi o para şirketlerin cebine girceğine sizin cebinize girsin fakirlikten gelmiş adamlarsınız birazda siz yiyin.

Ama olan garibanlara oldu tabe. Bu ligde herkesin milyon dolarlık kontratı yok. Bizim semihin mesela 400küsür binlik kontratı vardı. Bide bundan vergiler düşülcek. Gerçi dediğimiz rakam 400bin dolar ben o rakama ulaşmak için bile çok çok uzun yıllar çalışmalıyım neredeyse Bir ömür. Şimdi en başta dediğim olan garibanlara oldu lafını geri alıyom kimseye bibok olmadı herkesin tuzu kuru anasını satayım. İşveren zengin, işçi zengin onlara bişeyin dokunduğu yok.

Olan kime oldu peki müşteriye oldu. İzleyiciler madur oldu bu durumda. Hersene tekip ettikleri biricik eğlence kaynakları zenginlerin daha zengin olma hevesi yüzünden ellerinden alındı. İşte endüstriyel spor böyle birşey. Amatör ruhu kaybedersen böyle olur herşey para herşey para.

Bak bizimkilere bırak daha çok para almak için grev yapmayı verilmeyen paralarını istedikleri zaman bile cezalandırılıyolar. Cüneyt Erden'di sanırım beşiktaştan parasını almak için uğraşıp duran.

Karman çorman bi yazı oldu neyse esen kalın

Yorumlar