Antalya BŞB analizi



Bu gün sonlanan Rixos cup'ı şampiyon olarak tamamlayan Antalya hakkında birşeyler yazayım dedim. Bugünkü maçta Fenerbahçe Ülker paf takımını yenerek kupayı alan Antalya iyi görüntü veren takımlar arasında. Peri masalı gibi geçen bir sezonun ardından tekrar bütün takımı değiştirdiler, takımda sadece 3 genç oyuncuyu tuttular.

Koçla başalayalım, Serdar Apaydın'ı koç olarak başa getiren Antalya, bu sene daha hücumcu bir takım olacak galiba. Çok fazla şut atan, tempolu gelen bir takım olma niyetinde gibi duruyorlar. Serdar Apaydın'ın ilk head coach'luk deneyimi olacak ama yakışmış oraya yadırgamış gibi durmuyor. Eğer savunmasınıda oturtursa playoff potasında dolanabilirler çünkü skor anlamında pek sıkıntı çekecekler gibi durmuyorlar.

Kısa oyuncu rotasyonunda ise en göze çarpan adam Corey Fischer. Villanova çıkışlı guard NCAA'lerde iyi sayılabilecek bir skorerdi. Bir Kemba Walker bir Jimmer Fredette değildi ama Villanova'nın süpriz yapıp final yaptığı sene takımdaydı bench'ten gelip katkı veriyordu. Sonraki senelerde Corey Stokes'la beraber takımın skor yükünü çekiyordu. Delici, delidolu bir guard, iş yapar Türkiye'de. Pointguard rotasyonunu genç oyuncularla destekliyor Antalya. Gökper geçen sene nispeten iyi bir sezon geçirdi bu sezon inşallah üstüne koyar,  KSK'da altyapı kategorilerinde çok başarılı bir oyuncuydu, umarım dahada başarılı olur. Alican güney'de bir diğer genç guard. Takımın 3. guard'ı olarak kadroda gibi gözüküyor. Şutör guard'da Melih Mahmutoğlu ve Caner Öner süreyi paylaşacak gibi. Coach şutörlere elini korkak alıştırma demiş herhalde kaldırdığını atıyorlar. Melih Mahmutoğlu 12 tane 3'lük kullandı 4'ü isabet buldu ve 15 sayı ile tamamladı Fenerbahçe maçını. Şutörler iyi rakamlara çıkabilir Antalya'da istatistiklerini parlatabilirler. Bu oyunculara ek olara tecrübeli Rasim Başak kadroya katıldı. Rasim'inde standardı belli bir oyuncu, takıma katkı verecektir muhakkak.

Uzun rotasyonunda yine yabancı oyunculardan başlayalım. Deangelo Hamilton Costo takımın atletik amerikalı uzunu. Fener maçında çok güzel bir bloku hakemin düdüğüne takıldı. Dikkat çeken bir uzun ama çokk agresif ve biraz kontrolsüz gibi geldi. Türk Telekom maçında iyice asabı bozuldu, Kambala ile didişmeye başladı. Biraz kontrollü olursa başarılı olabilir ama şu an için ne yapabileceği kestirilebilecek bir oyuncu değil. Diğer bir uzun Jelovac ise herkesin takdirini topladı.  Üçlük ve orta mesafeden şut tehditi var, hareketli iyi bir uzun gibi duruyor. Antalya'nın uzun oyuncu rotasyonuna çeşitlilik katıyor çok iş yapacak gibi dikkatle takip edilecek oyuncular arasında. Rotasyonda önemli görevler alacak bir diğer oyuncu Bora Hun Paçun. Geçen sene Banvit'te iyi bir sezon geçirdi, burada da önemli görevler alacak. Bir diğer yabancı ise Kedrick Brown, iki sezon önce Bornova'da oynadı ve sezonu 18,11 sayı, 6.5 ribaunt ile oynadı. Önemli bir oyuncu Antalya için. Costo biraz süpriz yumurta ama Brown'dan bir beklenti var. Belli bir düzeyin üstünde oynaması çok önemli. Diğer uzunlar ise tanıdık, ligin tecrübeli isimleri. Nedim Dal, Valentin Pastal rotasyonda bulunan diğer uzunlar.

Sonuç olarak akıcı, iyi hücum eden ve çok şut kullanan bir Antalya bekliyor bizi. En azından hazırlık maçlarında öyle gözüktüler. Ligin zevk veren takımları arasında yer alacaklardır muhakkak. Takımda dikkatle izlenmesi gereken adamlar Corey Fischer ve Jelovac gibi gözüküyor. Deangelo Costo riskli bir oyuncu gibi gözüküyor. Performansını bir adım yukarı çıkarmasını beklediğim oyuncular Melih ve Gökper. Sezon sonundaki beklentim 8.lik için kapışır.

Yorumlar