Ahh Thabo Ahh


Euroleague ilk haftasında Fenerbahçe Ülker evinde çok çekişmeli geçen maçta Caja Laboral'e 66-69 yenildi. Maça çok hızlı başlayan Fener farkı bir ara 8 sayıya kadar çıkardı ama işte yılların tecrbesi  Caja Laboral maçtan hiç düşmedi. Sürekli farkı bir iki sayılarda tuttu. Öne geçti, geçildi ama maçtan hiç düşmediler ve maç sonuna 3 sayılık farkla gelmeyi başardılar. Son hücumdada yanlışlıklada olsa Ömer Onan çok müsait bir üçlük buldu ama kaçırdı sağlık olsun. Fenerbahçe totalde çok kötü değildi bu maçta. Performansı çok düşük olan bir Bogdanovic vardı, geri kalan takım genelde olumluydu. Bir de genel olarak kötü olan ama attığı 2 üçlükle Fener'i hayata bağlayan Curtis Jerrels vardı. Herkes hemfikir ki Jerrels bu takımın oyuncusu değil. İlk fırsattada yollarlar herhalde.

Maçın en iyi performansı Ömer Onan ve Thabo'dan geldi. Ömer Onan bu takımın ruhu olduğunu yine gösterdi. Oyuna kattığı enerji muazzam. O oyuna girdiğinde bir şekilde herkes enerji içeceği içmiş gibi oluyor. Maçı 16 sayıyla tamamladı ve en önemli anlarda hep maçın içindeydi Ömer. Maçın en çok dikkat çeken adamı şüphesiz Thabo Sefolosha'ydı. Birkaç gün önce takıma katılan Thabo'nun ne denli katkı verebileceği açıkça merak konusuydu. Ama mükemmel bir fizik ve kondisyonla gelmiş Thabo. Adam tamam iyi savunmacı ama bu kadarmı çabuk performans verir. Öyle bir yapışıyorki adama öyle perdeyle falan kurtuluncak gibi değil. Hani yerdeki sakıza basarsında uğraşırsın uğraşırsın kurtulamazsın aynen öyle Thabo. Maçın kafa kafaya kalmasında önemli katkıları vardı ama maçın son dakikalarında kaçrdığı iki serbest atış maçın kaderini etkileyen anlardandı.

Fenerbehçe adına hayal kırıklığı yaşatan oyuncu şüphesis Bojan Bogdanovic ver Emir oldu. Maçta hiç ritmini bulamadı bugün Bogdanovic.0/4 ile 0 sayı 2 top kaybı 1 asist 2 ribauntla oynadı bugün.Bir diğer hayal kırıklığıda Emir Preldzic oldu. Bu takım için çok önemli Emir'in performansı, o kötü oynadığı zaman herşey çok daha zorlaşıyor Fenerbahçe için. İyi oynadığında savunulması çok zor biri. Bugün pek varlık gösteremedi ve maçı 2 sayı, 2 ribaunt, 2 asist ile tamamladı.

Caja Laboral'de ise Prignoni gerçeği vardı. Boşuna guardın kadar konuş demiyolar, adam 5 sayı, 6 top çalma, 7 asist ile oynadı. Fenerbahçe'nin toplam asisti 5. Birde 6 top çalma nedir arkadaş, ne pis bir adamsın sen. Şüphesiz maçın kader adamıydı Prigioni. Birde Teletovic vardı tabi 23 sayı 6 ribauntla tamamladı maçı. Herkesinde dediği gibi formda oldumu illallah ettiren bir adam, durmak bilmiyor. Ama maçın en kilit istatistiği Teletovic'in sayısı değil, Fenerbahçe'nin asis sayısı 5 ne arkadaş ya.

Bu kadar az asiste, Bogdanovic ve Emir'in bu kadar kötü performans vermesine rağmen Fener hep oyunun içinde kaldı, hatta son dakikalarda iki kere maçı çevirme şansını yakaladı. İlkinde Thabo 0/2 serbest atışla bunu başaramadı. İkincisinde de hakemler Ömer Onan'ın basket faulu yediler. Birde Oğuz'la Kaya gitgide Fenerbahçe'nin seviyesinden aşağı düşüyor buda takımı çok sınırlıyor onlar oyundayken. Özellikle Oğuz hücum yetenekleri sayesinde bu takımda eğer bunu başaramazsa pek yeri kalmaz bu takımda.

Yorumlar