Anadolu Efes- Pınar Karşıyaka :90-65


Günün açılış maçında Anadolu Efes Pınar Karşıyaka'yı beklenildiği gibi farklı mağlup etti. Anadolu Efes'te dikkat çeken isimler Savanovic, Vujacic ve Barac oldu. Stanko Barac berbat oyunuyla, diğer ikiside übersüper oyunuyla dikkat çektiler. Savanovic ve Vujacic inanılmaz bir hücum gücü katıyor Efes'e. Vujacic hiç kaçırmayacak gibi atıyor. İkisi darmaduman etti Pınar Karşıyaka'yı. Kinsey'ide unutmamak lazım ceza atışlarında çok iyiydi. Savanovic maçı 3/4 ikilik, 4/5 üçlük ile 20 sayıyla tamamlarken, Vujacic 6/8 ikilik, 1/2 üçlük ile 18, Kinsey ise 14 sayı kaydetti. Barac'sa pek bir varlık gösteremedi oyundayken. Sanki

Pınar Karşıyaka'da ise günün en iyi ismi yine İlkan Karaman'dı. Maçı 19 sayı 7 ribauntla bitirdi. Jovo'da oyunda olduğu sürelerde hücumda zorladı ama ikili sıkıştırmalar gelmeye başladığında top kayıplarıda başladı. Potaaltında çok zorladı Karşıyaka, baktığımızda Efes potaaltı rotasyonu inanılmaz ama birşekilde potaltında yenilmedi KSK. Buda Efes için soru işareti aslında, bunca çeşitliliğe rağmen potaaltında 20 yaşında çocuğa 19 sayı izni vermek biraz tedirgin ediyor. Nede olsa hedef Euroleague şampiyonluğu daha sert olmak lazım. Karşıyaka'nın yabancı oyuncularıda Jovo ile Chatman haricinde biraz cacık gibi. Ikonic 0-6 üçlük, O yeni gelen Bowdry pek birşey katacakmış gibi durmuyor takıma. Birde Ahmet Erdoğan gerçeği var aslında, bu çocuk Oyak'ta böyle değildi daha skorer'di ne olduysa sadece top getiren biri oldu çıktı. O kadarını altyapıdan çocuklarda yapar. Birde son oalrak İlkan savunmada çok zorlandı. özellikle Savanovic'le birebir kaldığında resmen denize döktü Savanovic. Mükemmel hücum ediyor iki gündür ama savunmada çok daha dikkatli olması gerekiyor.

Maç aslında çok fazla heyecana sahne olamadı Efes'in kalitesi çok çok fazla geldi Karşıyaka'ya. Zaten koç Hakan Demir içinde bu maç hedef maçta değildir herhalde. Kaf kaf -Türk Telekom maçı gerçekten çok heyecanlı olacağa benziyor.

Yorumlar