Asseco Prokom- G.Saray MP: 72-76 Lakovic welcomes you


Fenerbahçe Ülker'in san saniyelerde gelen mağlubiyetinin ardından rahat bir maç izleyeceğiz diye geçtik tv karşısına. Fark oldu 18 iyi hoş güzel ama neden neden illa ömrümüzden çalacaksınız. 18 sayı fark yapmışınız ne olduda, nasıl olduda maç kafa kafaya geldi anlamadım. Maçın sonunda Luksa Andric 3, Lucas 2, Lakovic'te 1 serbest atış kaçırdı. Sanki kasten yapıyolar biraz heyecan olsun diye neyseki maçı aldılarda sakinleştim zaten bütün kuponlarda 2 geçtim G.saray'ı onunda stresi var Allah'ım çok gerildim. Neyse sonunda istediğimizi aldık maçtan.

Maça geçersek ilk 3 çeyrek mükemmel bir G.saray vardı sahada. Lakovic takımı sahiplenmiş sorumluluktan kaçmıyor. Bu takımın en önemli ismi olduğunun farkında ve emekliliğe gelmemiş buraya. Tüm ciddiyeti ile takımı sürüklüyor. Maçı 1/2 ikilik, 6/7 üçlük ve 1/2 serbest atış ile 21 sayı, 3 ribaunt ve 4 asist ile tamamladı. Maçın diğer önemli performansı Jamon Lucas'tan geldi ama maçın son saniyelerinde kaçırdığı iki serbest atışla benim ahımı aldı biraz. 7 sayı 6 asist ile bitirdi maçı Lucas. Birde Furkan bu seviyeyi kaldıramaz diye düşünenler varsa bir daha düşünsün 7 sayı, 4 ribaunt ve dinamizmi ile maçı getiren adamlardan biri oldu. Maçın diğer bir etkili performansı Andric'ten geldi, her ne kadar faul problemi yaşasada ve serbest atışları kaçırsada  maçın önemli adamlarındandı. Maçı 11 sayı 4 ribaunt 3/8 serbest atış ile tamamladı. Galatasaray uzunlarla oynanan ikili oyunları çok iyi oynuyor Furkan'da, Andric'te iyi  besleniyor bu ikili oyunlardan.

G.saray'ın NBA'lisi Zaza ise çok vasat hatta vasatında altında bir performans koydu ortaya. Thabo için ne kadar iyi konuştuysak tam aksini Zaza'ya söylememiz lazım, hiç hazır değil gibi durdu bugün. Umarım form tutar ve bu takıma katkı verir. Oda katkı verirse bu takım beklenenin çok üstünde yerlere gelebilir. Sonuç olarak bugünden çıkarılcak ders neymiş Euroleague öyle laylaylom yapılcak yer değilmiş, 18 sayıdan ecel terleri döktürürlermiş adama. Prokom en zayıf takımlardan biri, başka bir takıma böyle yakalansaydık çoktan vurup geçmişlerdi.

maçın istatistikleri şurada

Yorumlar