BBL'de 1. hafta


BBL'nin ilk hafta maçları pazar günü oynanan maçlarla sona erdi. Çok fazla süprize sahne olmayan haftada bana kalırsa en büyük süprizi Pınar Karşıyaka yaptı. Kadro derinliği açısından  Banvit'in çok altındalar ama Banvit'i 71-79 devirmeyi başardılar. Banvit bu sezona çok iyi başlayamadı, önce Euroleague elemelerinde muvaffak olamadılar, sonra kupada çokta etkili bir oyun ortaya koyamadılar, ligin ilk haftasındada kendi evlerinde Kaf kafa mağlup oldular. Pınar Karşıyaka'da Jovo'nun 16 sayı 11 ribauntu var 5 top kaybınıda unutmayalım. Chatman'ın14 sayı 5 ribaunt 7 asistlik oyunu ve Ikonic'in 18 sayısı galibiyeti getiren performanslar olmuş.

Ligin güçlü ekipleri ise rakiplerini ezip geçerek lige başladı. Efes deplasmanda Erdemir'i 53-89, Fener Trabzon'u 88-63, deplasmanda G.saray Olin Edirne'yi 71-98, Beşiktaş Bandırma Kırmızıyı 107-69 yendi.Hepsi 20-30 sayı fark açtılar rakiplerine buda arada nasıl bir uçurum olduğunu gösteriyor. Bu sene lig nasıl geçecek ilk haftadan belli oldu aslında. G.saray, Fener ve Efes favori, Beşiktaş plase, Banvit Pınar Karşıyaka ve Türk Telekom süpriz. Playoff!a bu 7 takımın katılması neredeyse kesin diğer takımlarda son kalan playoff bileti için kapışırlar gibi duruyor.

Bu haftanın diğer maçlarında ise Türk Telekom Antalya'yı 94-85 geçerken Türk Telekom'da Washington 23 Michael Wright nam-ı diğer Ali Karadeniz 21 sayı, Jasaitis 17 sayı atarken, Antalya'da Corey Fischer 19 sayı Melih Mahmutoğlu ise 17 sayı ile oynadı. Melih Mahmutoğlu'nun skorer oyunu sevindirici ama 2-9 üçlük atmış biraz daha yüzdeli atsa belkide Antalya'ya maçı getircek.

Haftanın belkide en az ilgi çeken maçında ise muhteşem bir performans vardı aslında. Türkiye'nin en çok gelecek vaadeden guardlarından Kenan Sipahi, Tofaş'ın Mersin'i 61-72 yendiği maçta 4 sayı 4 ribaunt ve 8 asist ile oynadı. Bu çocuğun 1995 doğumlu olduğunu dikkate alırsak hem Tofaş hem Türkiye milli takımı açısından çok sevindirici. Umarım bütün sezon boyunca böyle devam eder.

Aliağa ise muhterşem kupa performansının ardından lige kötü başladı ligin yeni takımı Hacettepe'ye kendi salonlarında 65-75 yenildiler. Aliağa'nın galip gelebilmesi için Toolson ve Ümit Sonkol'un çok iyi oynaması lazım. Biri kötü oynarsa çok zor galibiyet alır Aliağa. Bu maçtada Toolson 8 sayı 6 asistle oynamış. Hacettepe ise ligin yabancı endeksli takımlarından. Amerikalılar oynarsa maç alırlar yoksa çok fazla şansları yok.

Haftanın Takımı

Pınar Karşıyaka

Haftanın ilk beşi

Darius Washington
Marcelus Kemp
David Hawkins
Ümit Sonkol
Jovo Stanojevic

Haftanın genç oyuncusu

Kenan Sipahi

Yorumlar