Oldumu şimdi Efes


Haftanın en büyük süprizi maalesef İstanbul'dan geldi. Efes kendi evinde Euroleague'in en zayıf ekiplerinden biri olan Spirou'ya mağlup oldu. Tabi Efes şöyle kötü böyle berbat demek için erken ama kısaca şu an için diyebilirizki Efes tam anlamıyla winner bir takım değil en azından şimdilik. Efes'te son haftaların etkili oyuncusu Kinsey yine elinden gelenin en iyisini yaparken Ersan'ın çabası takdire şayandı açıkçası.

Maçta Efes'in en büyük eksikliği daha tam olarak takım olamamak gibi duruyor. Tabi çoğunluğu daha birkaç aydır bu takımda olan bir takımın kusursuz olmasını beklemiyoruz. Olympiacos yıllarca milyon dolarlar döküp sadece totalde bir iki yunan kupas aldı mesela. Yani takım olmak biraz süre isteyen bir durum. Dünün en dikkat çeken adamı Sasha Vujacic'ti aslında ve durumu özetleyen bir performans ortaya koydu. Çok kötü bir yüzdeyle eline geleni potaya savurdu. İşte Efes'i bekleyen en büyük sorunlardan biri bu aslında. Sasha Vujacic'in veya başka birinin ki o şekil kontrolünü kaybedecek başka biri yok  takımda. kontrolünü kaybederek kahramanlığa soyunması. Burası NBA değil, burada peri masalları, kahramanlık hikayeleri, ben tek siz hepinizler olmaz. Euroleague çalışmanın, emeğin ve takım oyunun kazandığı bir lig. Her takımın süperstarları var. Barcelona'nın Navarro'su, Siena'nın McCalebb'i, Panathinaikos'un Diamantidis'i var. Ama bu takımlar bilirki yıldızlar kötü oynayıp takım iyi oynarsa kazanırlar ama takım kötü takımın yıldızı iyi oynarsa işleri çok zor. İşte bu yüzden öncelikle hücumda set hücumlarını, ikili oyunları, Pick'n roll'ları iyi oynamalısınki senin diğer hücum silahların işlesin. Yoksa bu şekilde sonuca ulaşman çok zor hele ki hedefi F4 koyduysan.

Maçta birde Kerem Tunçeri talihsiz bir sakatlığı oldu. Geriye kalan sürede Efes'in tek gardı Ilievski oldu ve iyide oynadı açıkçası.9 sayı, 3 ribaunt ve 8 asistlik performansı fazlasıyla tatmin edici ama nasıl olduysa galibiyete yetmedi. Ersan'ın mükemmel oyunu var birde. Yani maça bakınca nasıl kaybettik biz bu maçı diyoruz. Efes'teki tek bir adamın Spirou'yu yenmesini bekliyoruz ama işte öyle olmuyor. Her maç için mücadele etmek gerekiyor Euroleague'de. Kazanmak istiyorsan nmücadele edeceksin, ne olursa olsun ribauntlarda yenilmeyeceksin,  rakibinin kendine güvenmesini engelleyeceksin, bunun için en iyi yolda sert savunma eğer sayı atamazlarsa zaten dirençleri kırılacak ve son olarak kendine çok güvenme maçı oynamadan kaznamazsın alırlar paçanı hemde kendi evinde.

Umarız bu maç Efes için iyi bir ders olur. Bundan sonraki maçlarda motivasyonlarını en üst düzeyde tutarlar. Tutamazlarsa zaten çok kötü şeyler olur Efes için. Gruptan çıkamama itimali bile doğabilir Spirou'ya yeniliyosan. Daha bunun Real'i Maccabi'si, Armani'si var. Çok dikkatli olmak lazım. Aslında bir uyarı maçı olarak iyi bile oldu grubun en zayıf takımına yenilmek. Umarız geri kalan maçlarda üzmez Efes bizi.

Yorumlar