Partizan- Anadolu Efes: 73-84 Şampiyon gibi


Yaptığı flaş transferlerle Euroleague'in en iddaalı ekiplerinden biri haline gelen Efes ilk maçında Dünyanın en ateşli salonlarından birinde Partizan'a karşı çok net bir galibiyet aldı. 3. çeyrekte rakibinin belini kırdı adeta ve bu rüzgarla maçı aldı götürdü. Partizan 3. çeyrekte neredeyse 7 dakika sayı bulamadı zaten maç 3. çeyrekte büyük ölçekte koptıu. Son çeyrekte Milan Macvan'ın üçlükleriyle maça bağlanmaya çalışsada Efes dün Galatasaray'ın yaptığı hatayı yapmayarak maçı belli bir farkın üstünde tutmayı başararak Euroleague'e çok iyi bir başlangıç yaptı.

Maçta Efes adına en iyi performans Tarence Kinsey'den geldi. Hem savunmada hem hücumda Partizan'ı darmaduman etti.Savunmada belli bir düzeyin üstünde oynamasını zaten bekliyoruz ama hücumdada böyle aktif ve yüzdeli oynarsa Efes adına bu senenin en iyi transferi olarak adını yazdırır. Maçı 18 sayı, 3 ribaunt, 2 top çalma ve 4 blok ile oynadı. Maçın bir diğer yıldızı ise Ersan İlyasova oldu. Maçta hücumda ve özellikle savunmada mükemmel bir oyun ortaya koydu Ersan. Maçı 10 sayı, 4 ribaunt, 3 asist, 4 top çalma , 2 blokla bitirdi. Birde 4'e 1 bir savunması varki allaha emanet. 4 kişi yaldır yaldır geliyor Ersan'ın üstüne, Ersan korkarmı soktu topu Macvan'ın ağzına ellerine sağlık Ersan.Maçın diğer performansı Savanovic'ten geldi. 17 sayıyla oynadı Savanovic. efes Savanovic'i ilk çeyreğin sonunda ve ikinci çeyrek, 3. çeyreğinb sonunda ve 4. çeyrek oynatıyor. Çokta iyi yapıyor, öyle giriyor hiç sahada yokmuş gibi 17 sayı atıyor maçı kopartıyor.

Partizan adına Nikola Pekovic maçı 21 sayı 6 ribauntla tamamladı. Pekovic tek basına bizim 3 uzunu darma duman etti. Ermal 5, Barac 5, Batista 4 faul yaptı maçta.Tamam Pekovic çok iyi bir hücumcu ama bu adamlarda savunma yetenekleriyle bilinen adamlar özellikle Batista ve Barac. Eğer böyle maçlarda sinerlerse final four yolunda çok takım var pota altı sağlam çok iyi bir görüntü değil Efes adına.

Yorumlar