Pınar Karşıyaka- Aliağa Petkim : 89-65


Pınar Karşıyaka Spor Toto Türkiye kupası ilk maçında Aliağa Petkim'i farklı yendi. Maç neredeyse hiç çekişmeye sahne olmazken izleyenler Karşıyaka'nın genç oyuncularına odaklandı en azından ben öyle yaptım.

Maçın en çok dikkat çeken adamı İlkan Karaman oldu. Geçen sene Furkan'ın KSK için önemi çok büyüktü, gelecek vaadeden bir oyuncudan fazlasıydı Furkan Aldemir. Galatasaray'a gitmesinin ardından Furkan'ın yerine takıma eklenen İlkan Karaman'ın performansı çok önemliydi Pınar Karşıyaka cephesinde, İlkan'da lige girerken geçen seneki performansının üzerine koyarak geldiğinin sinyallerini verdi bugün ve maçı 22 sayı 10 ribaunt ve 4 asist ile bitirdi. Tabi İlkan'ın bu performansından en çok mutlu olan takım Galatasaray'dır herhalde, bilindiği üzere kiralık Karşıyaka'da. Birde Pınar Karşıyaka Furkan'ı Galatasaray'a verirken karşılığında ne aldı tam olarak bilen varmı? İlkan kiralık geldi, bir miktar para dendi, başka futbol takımına iki tane kiralık topçu neyse yinede altyapısından çok değerli oyuncular geliyorda yönetim hatalarını örtpas ediyor Karşıyaka'da.

Karşıyaka'nın bu seneki en önemli transferi Mire Chatman çok efektif değildi bugün , maçıda 5 sayı, 5 asistle bitirdi maçı. Geçen sene Holston'un Karşıyaka'ya kattığından fazlasını verebilecekmi acaba. Aslında kötü performansı genç oyuncular için şans olabilir, Zaten Eurocup'tan elendiler, Eurochallange'da öyle çok çok önemli bir organizasyon değil. Ellerindeki genç oyuncuları daha fazla değerlendirebilirler aslında, çok değerli bir hamle olur Karşıyaka adına. Keza Orhun Güngören, Ayhan Onur Kentli ve Onur Çalban gibi genç oyuncular forma içi göz kırpamaya başladı bile. Furkan ve Birkan'dan sonra ikinci altyapı hamlesi gelmeli artık.Takımın tecrübeli isimlerinden  Alper Saruhan'da bu sene Karşıyaka için daha önemli roller üstlenecekmiş gibi gözüküyor, bu maçı 17 sayıyla tamamladı. Bahsettiğimiz genç oyuncularında perforansını yazalım: Orhun Güngören 3:37 dakikada 3 asist 1 ribaunt yaptı, Ayhan Onur Kentli 16:16 dakikada 5 sayı, 1 ribaunt, 1 top çalma, Onur Çalban 07:26 dakikada 4 sayı, 3 ribauntla oynadı. Takımda artık tecrübeli dediğimiz Birkan'da 12 sayı, 3 asist ile oynadı bugün. Onunda daha yaşı 21 hatırlatmak lazım.

Aliağa Petkim için pek söylenecek birşey yok aslında. Dikkati çeken olumlu pek birşey yok takımda. Ratkovica'nın 20 sayısı var sadece. Bu takımın en önemli oyuncusu Ryan Toolson ama oda çok vasat bir oyun koydu ortaya. Eğer Aliağa ligde kalmak istiyorsa Toolson ve Ümit Sonkol'un çok iyi performans vermesi gerekiyor. Birde takımın tecrübeli isimlerinden Ersin Görkem'den daha fazla faydalanmalılar. Takımın diğer yabancılar Qvale ve Miller'da etkili olmaktan çok uzaktı bu maçta.

İki takımda lige tam olarak hazır olmasada Karşıyaka kaliteli gençleriyle sonuca gitti. Aliağa ise kağıt üzerinde kazanma ihtimali en fazla olan maçı farklı kaybetti. Türk Telekom ve Efes karşısında şansları sıfıra yakın gibi. Bu grubun kilit maçı Türk Telekom Pınar kArşıyaka maçı olacak, o maçı kazanan Efes'in ardından ikinci olur. Aliağa'da sıfır çeker gibi duruyor.

Yorumlar