TBL'de ikinci hafta sonuçları


Beko Basketbol liginde ikinci haftada ufak tefek süprizlerin dışında çok fazla süprize sahne olmadan sonlandı. Aslında çok çekişmeli maçlarda olmadı değil özellikle Fenerbahçe Ülker Antalya Bşb deplasmanında zorlanırken, Olin deplasmanda Hacettepe'yi geçti. Diğer maçlarda ise pek fazla anormallik yoktu.

Efes Aliağa'yı 15 sayı farkla geçerek kupadaki mağlubiyetin öcünü aldılar. Tabi kadro derinliği bakımından Aliağa'yla Efes'i karşılatırmak, Real Madrid'le bizim Sakaryaspor'u karşılaştırmaya benzer.O yüzden pek şaşırtıcı bir sonuç değil ama Toolson biraz etkili olsa sanki zorlayabilirlerdi gibi geldi bana. Aliağa'nın ne kadar Toolson'un eline baktığının göstergesi olan bir maç aslında. Takımda herkes bekleneni az çok yapıyor. Ümit Sonkol'un istatistikleri gayet iyi, Ersin Görkem düşük yüzdeyle olsada 19 sayı atmış ama Toolson 9 sayıda. Eğer Aliağa bu ligde tutunmak istiyorsa Toolson'a çok ihtiyaçları var. Neyseki tecrubeli bir uzun kattılar kadroya Pinkney çok yararlı olacaktır Aliağa'ya.

Hacettepe kendi evinde Olin Edirne'ye yenildi ve ben de dahil olmak üzüere çoğu kişiyi yanılttılar. Olin geçen seneye nazaran çok zayıf bir kadroyla yola devam ediyor. Yani neredeyse takımda geçen seneden kalan tek parça koç Gökhan Taştimur. Zaten sezon başında takımın en büyük başarısı Gökhan Taştimur'u kadroda tutmak oldu demişlerdi. Neyse koç bu sezonda süprizlere devam ediyor, deplasmanda Hacettepe'yi devirerek çok önemli. Galibiyette tecrubeli oyuncuların büyük payı var tabi. Mustafa Abi 16 sayıyla, Ogün Sevinç ise 15 sayı ile oynadıu. Ama maçta Vladimir Stimac fırtınası varmış, tabi seyredemedik maçı ama istatistikler bunu söylüyor. Maçı 23 sayı 14 ribauntla biitirmiş Stimac.

Ligin hızlı ekibi Tofaş kendi evinde Erdemir'ide devirdi. Tofaş ligin en yabancılara bağımlı takımı gibi duruyor. Dünde 74 sayının 5'i yerli oyunculardan geldi. Ama takımın yabancıları çok tecrubeli ve beraber oynaya alışık isimler. Tomislav Ruzic ve Nichols takımın liderleri konumunda dünde maçı Nichols 24, Ruzic 19 sayıyla tamamladı.Bradley Buckman'da çok tecrubeli bir isim ve iyi katkı veriyor Tofaş'a. Bu sene playofflara ismini yazdıracak gibi duruyor Tofaş.

Ligin düşmeme mücadelesi vermesi muhtemel iki takımı arasındaki maçı Mersin Bşb kazandı. Trabzon zarzor kurulan bir takımla yola devam ediyor. Kendi evlerinde, yeni salonlarında kazanmaları gereken bir maçıda kaybettiler. Mersin'se çok güçlü değil ama dengeli bir kadroyla yola devam ediyor. Deplasmanda aldıkları bu galibiyette çok değerli. Mersin'de Fener'den kiralanan Can Maksim Mutaf 5 tane 3'lük isabeti ile 15 sayı bulmuş. Trabzon'da ise Kaan Üner'in 11 sayı 5 asisti var.

Haftanın en çok dikkat çeken maçlarından biride Beşiktaş Pınar Karşıyaka maçıydı. Beşiktaş deplasmanda Pınar Karşıyaka'yı 93-100 devirdi. Tabi Beşiktaş'ta skor yapabilen o kadar fazla oyuncu varken daha kontrollü oynamasının bir anlamı yok. Kemp, Williams,Hawkins, Erceg kendileri skor üretebilen oyuncular. Onların sayı yapabilmesi için hücum seti kurmanıza pek gerek kalmıyor. Bu yüzden maç skorlarıda çok yükseliyor. Pınar Karşıyaka ise hücumda Jovo'ya endeksli. Takımın yerli rotasyonu yerli yerinde İlkan, Birkan, Alper Saruhan, Ahmet Erdoğan ve 3 gençe yola devam ediyorlar. Takımın tek eksiği Chatman ve Jovo dışındaki iki yabancı pek verim vermiyor. Ikonic ve Bowdy pek Karşıyaka'nın aradığı adamlar değil gibi.

Bu haftanın bir diğer önemli maçında G.saray Banvit'i 84-73 yendi. G.saray maç içinde farkı açsada Banvit'e yakalandı. Maçın sonunda tekrar yüklenerek maçı aldı. G.sarayın performansı maç içinde çok dalgalanıyor . Prokom maçının ardından Banvit maçındada farkı 15-20  sayılara çıkartıp tekrar yakalanıyorlar. Zamanla aşacaklardır ama çabuk aşsalar iyi olur Euroleague'de başarılı olacak bir kadroya sahipler, böyle dalgalanmalarda Euroleague'de affedilmez. G.saray'da Shipp maçı 22 sayı ile tamamladı. Shipp normalde çok skorer yönünü ortaya koyan bir oyun sergilemiyor G.saray'da ama kolejde sağlam bir skorerdi.Banvit ise lige hiç iyi başlayamadı ve  ikinci maçınıda kaybetti. İlk hafta kendi evinde Pınar Karşıyaka'ya kaybettikten sonra bu haftada G.saray deplasmanında mağlup oldular. Oysa ki seneye kadrolarını derinleştirerek başladılar. Daha tecrubeli oyuncularla bu senenin önemli takımlarından biri olması bekleniyordu ama pek öyle başalayamadılar.

Bu sezon en beğendiğim kadrolardan biri olan Antalya Bşb cumartesi günü  yaralı Fener'i ağırladı.  Aslında çokta iyi direndiler ama işte tecrubesizlik diyoruz ya ondan kaybettiler. Takımın önemli parçaları çok genç, Corey Fischer ilk defa kolej dışında oynuyor, keza Deangelo Casto'da öyle, Melih Mahmutoğlu 90 doğumlu, Jelovac 89 doğumlu. Ama güzel basketbol oynamaya çalışıyorlar ve oynuyorlarda. Bu genç oyuncuların etrafındada Rasim Başak, Kedrick Brown gibi tecrubeli isimler var. Bu senenin en sempati uyandıran takımı olabilirler. Fenerbahçe ise Caja Laboral maçındaki mağlubiyetten sonra dünde çok durgundu. Eğer Emir biraz kımıldanmasa bu maçıda kaybedeceklerdi. Bu arada Bogdanovic kötü oyununa devam ediyor, dünde 0/9 sahaiçi isabetle 0 sayıyla tamamladı. Bogdanovic neysede bu takım için Emir çok önemli. Emir oynarsa bu takım fark yapar ama oynamazsa bir iki kademe aşağı iner.

Bu haftanın son maçında ligin en genç ekibi Bandırma Kırmızı evinde Türk Telekom'u ağırladı. Tabi Türk Telekom gibi bir takımın karşısında pek şansı yok Bandırma'nın. Maçta fark 30 sayı civarlarında dolandı. Türk Telekom için antrenman havasında geçen bir maç oldu.Bandırma cephesinde ise İbrahim Yıldırım ve Fatih Cantitiz'in iyi oyunları var.Fatih 19 sayı, 7 top çalma ile bitirirken, İbrahim Yıldırım ise 22 sayı 4 asist ile bitirdi maçı. Bandırma'nın guard rotasyonundaki oyuncular kalitelide uzun rotasyonu çok zayıf. Eğer oraya bir iki takviye yapılırsa belki şansları olur ligde amabu şekilde çok zor direnmeleri.

Haftanın takımı : Olin Edirne

Haftanın oyuncusu: Vladimir Stimac

Haftanın genç oyuncusu: Fatih Cantitiz

Yorumlar