Zalgiris-CSKA: 74-87 CSKA pis geliyor



Euroleague'in açılış maçında CSKA Zalgiris'i 74-87 ile geçerken ne denli iyi bir takım olduklarınıda göstrdiler. Maç  13 sayı farkla bitti ama CSKA isteseydi farkı çok yukarılara çekebilirdi gibi durdu. Hele zaman zaman öyle bir beşle sahada oynadıki ne yapsan  durdurulamayacak bir beş. Teodosic, Siskauskas, Khryapa, Kırılenko ve Kristic beşi rüyanda görsen inamayacağın bir beş. Takım uyum içinde, Kırılenko çılgın atıyor, Teodosic döktürüyor, Siskauskas oyunun sıkışmasına hiç izin vermiyor, birazcık sıkıştırdı Zalgiris lap lap üçlükler gelmeye başladı. Üstüne üstlük Shved mükemmel oynuyor. Bu kadar opsiyona önlem almak çok zor.

Maçın yıldızı şüphesiz Andrei Kırılenko'ydu. Maçı 17 sayı, 15 ribaunt, 5 asist, 4 blokla bitirdi. Yani bu performansa diyebileceğin şeyler kısıtlı oha dersin, hayvan dersin veya dahada seviyesizleşirsin, zaten böyle oynarsa diğer takımların pek falza şansı kalmaz, alırlar kupayı. Çok hareketli ve çok isteliydi maç içinde. Zaten Rusya milli takımındada mükemmel oynuyordu Kırılenko, ama Utah'ta adama bişeyler oldu kendi oyununu hiç yansıtamadı sahaya. Eğer bu seneyi böyle oynamaya devam ederse lokavt biter bitmez NBA'den bir takım kontrat teklif eder.

Teodosic herzamanki gibi mükemmel yönetti takımı. Zaten Teodosic'in normal oyununda sıkıntı yok avrupanın en iyi guardı ama ne zaman geri düşseler veya maç gerilse insiyatif kullanmak istiyor ve hücumları tek başına kullanıyor, işte o zaman tek başına mağlup ediyor kendi takımını ama oynadımı durdurabilene aşkolsun onu öyle savunma, ikili sıkıştırma falan sökmüyor. Bugünde öyle paslar attı ki adamın gözü korkuyor. Teodosic'le oynarken oyunun tansiyonunu arttırcan,başka türlü çok zor durdurmak, aksi takdirde pek bir şans bırakmıyor. Bu maçıda 16 sayı, 8 asist, 4 ribaunt ve 2 top çalma ile oynadı. Maçın bir diğer yıldızıda Shved oldu 19 sayı iki asistle bitirdi maçı.

Zalgiris'e bakacak olursak, sanki sahada Litvanya takımı değilde İngiltere'den bir basketbol takımı vardı. Zalgiris deyince akla bir oyun şablonu gelir, sert savunma, hızlı hücum. Mükemmel fast break atan bir takımdı Zalgiris.Euroleague şampiyonu olduklarındada böyle olmuşlardı. Ama bugünkü Zalgiris'in o oyundan uzaktan yakından alakaları yok. Kadro yapısı olarakta çok müsaitler aslında. Çok hızlı iki guardları var, Ty Lawson ve Popovic ama oyun mantaliteleri farklı. Yunan coach fazla durmaz gibi duruyor başta. Ilias Zouros yollanır bu takımdan çünkü takımın ruhuyla uymuyor o yüzden fazla şansı yok gibi. Daha agresif bir oyunla bu kadro üst gruba çıkar ama bu şekilde çok zor.

Maçın istatistikleri burada

Yorumlar