NBA'den dedikodular


Lokavtın bitmesiyle tekrar kaynamaya başlayan dedikodu kazanı yine gündeme oturmaya başlıyor yavaş yavaş. Dwight Howard'lar, Chris Paul'ler, Rondo'lar havada uçuşuyor kapanın elinde kalıyor. Tabi genelde bu dedikoduların çoğu tutmaz ve son anda bambaşka hiç beklenmeyen bir takas yapılır ama dinlemesi güzel oluyo .

İlk olarak New Jersey Nets'in Howard aşkını bilmeyen yoktur. Deron Williams'ı kadrosunda bulunduran Nets onun yanına bir süperstar daha koymak için kıçını yırtıyor ki eğer koymassa seneye Williams'ı da kaybedecek. Dwight Howard karşılığında Brook Lopez ve üst sıradan 2 tane draft hakkı etrafında bir teklif sunuyor. Karşılığındada Dwight Howard ve Hidayet Türkoğlu'nun 3 yıl için 35 milyon dolarlık kontratını alıyor. Bu Orlando için iyi bir teklif aslında tabi Howard'ı elde tutmak en iyi seçenek ama eğer gideceksede yeniden yapılanma için iyi bir fırsat olur Orlando'ya.

Diğer bir Howard dedikodusu Lakers'tan. Lakers'ta Odom, Bynum ve Gasol'ün kombinasyonlarını sunuyor Magic'e. Lakers'ın ellerindeki teklif edilebilir yegane parçalar bunlar. Ama Orlando açısından çok değerli parçalar değil bu oyuncular. 30'lu yaşlarına gelmiş Odom ve Gasol ve müzmin sakat Bynum'dan bir takım çıkatmak çok kolay değil açıkçası. Madem bozuyorum takımı draft haklarını toplar, iyide bir free agent yakalarsam veya takas, takımı kurarım. Kaldı ki Orlando ile Lakers arasında Shaq'tan kalan bir mazi var pekte sempati beslemiyor Orlando Lakers'a. Ama en nihayetinde bu bir işen iyi teklifi kim verirse o alır.

Son olarakta Boston Celtics manageri Danny Ainge'in çılgınmı çılgın projeleri var. Rondo ve Jeff Green'i verip Russell Westbrook ve Kendrick Perkins'i almak. Adam ciddi kolonya içmiş heral Rondo'ya karşı Westbrook çok ciddi kafası karışmış adamın. Şu andaki Boston'da tüm tuğlaları bir arada tutan, harç görevi gören Rondo'yu verip karşılığında çok atlet ama oyun zekası yönünden hakkaten bir tuğla olan Westbrook'u almak cinayettir hatta tecavüzdür.

İkinci bir Boston dedikodusuda Rondo Chris Paul takası. Öncelikle Boston'un Rondo'yu neden bu kadar çok takas etmek istediğini anlamak çok zor değil. Ellerinde değerli olan tek parça Rondo. Kimse Garnett veya Ray Allen'ı bu kontratlarıyla istemez takımında. Rondo'da ligin elit guardlarından biri o yüzden karşı taraf hayır demeyebilir Rondo'ya. Boston'unda şu anki yapısıyla sınırları belli bir takım.Takımı şampiyonluk seviyesine çıkatmak için değişiklik şart. Bu takasa gelince bir öncekine göre çok daha makul hatta mükemmel bir takas olur Boston için. Baktığımızda Chris Paul tek başına yarım yamalak oyuncularla New Orleans'ı sürekli playoff potasında tutan bir adam. Ne kadar değerli, ne kadar iyi bir guard olduğunu anlatmamıza gerek yok. Bana kalırsa şu anda dünyadaki en iyi guard. Hali hazırda şampiyon olabileceği bir takıma gitmek istiyor. Boston'da yaşlansalarda big three'ye sahip ve hala sertler. Chris Paul Boston'a bir şampiyonluk daha getirebilecek bir adam. O yüzden bu takas mükemmel olur. Ama Chris Paul'un New York hayali ne olacak o zaman. Amare ve Melo ile güçlerini birleştirip Miami'nin karşısına çıkma hayalleri var. O yüzden Boston'a sıcak bakmayabilir.

Yorumlar