Chris Paul Lakers'ta galiba


Galibasını geçtim herkes bu iş tamam diyor. Sadece imzaya kalmış iş. Birde Paul kontratı uzatıyormu o yazılmamış ama lakers bütün uzunları kiralık Paul'e vermez. O yüzden kontratı da uzatacaklarını düşünüyorum. Şimdi takasın detaylarına bakalım kim kimi alıyor.

Lakers: Chris Paul

Rockets: Pau Gasol

Hornets: Lamar Odom, Kevin Martin, Luis Scola, Goran Dragic ve muhtemel draftlar

Değerlendirmeye Lakers'tan başlayalım. En önemli iki uzununu veriyor karşılığında guard alıyorlar. Şimdi ne dersek diyelim bu oyun uzun olmadan oynanmıyor. Lakers'ın son yıllardaki dominasyonunun en önemli sebebi ligin en iyi uzun rotasyonuna sahip olmalarıydı. Şimdi ikisini verip tek uzuna kaldılar. Oda son dört sezonda toplam 124 maç kaçıran kronik sakat Andrew Bynum. Herkes bir Dwight Howard hamlesi bekliyorda, Orlando'da sadece Bynum'a Howard'ı vermez. O yüzden şu an için Howard'ın Lakers'a gelme ihtimali neredeyse sıfır. Orlando yollamaz yollayamaz bu durumda. Eğer Bynum'a karşılık Howard'ı verirse Otis Smith yok canım öyle bişeyi o bile yapamaz Isiah Thomas belki yapar ama olmaz olamaz. Howard'ın takıma bu sene katılamayacağını hesaba katarsak free agenta yönelecek Lakers ama ordada işlerine yarayacak bir parça yok. Ama sezonuda böyle bitiremezler. Muhtemel bir Bynum sakatlığında lakers viran olur.

Gelelim Hornets'a. Yapabileceklerinin en iyisini yaptılar aslında. Hala çok değerli olan parçalar aldılar. Scola ve Odom'un hertürlü gideri var bu ligte. Eğer geleceğe yatırım yapacaklarsa doğru takaslarla çok değerli parçalar alabilirler karşılığında. Bu sene iddaalı olmak isteyen birçok takımda bu adamların peşine düşer. Hatta ve hatta bu kadroyla playoff bile kovalarlar. Şu andaki Hornets'ın kadrosu şöyle şekillenir:

Kevin Martin, Jarret Jack, Goran Dragic

Trevor Arıza

Emeka Ofakor, Odom, Scola

Kısa forvete takviyeyle bu takım iş yapar ve bunun için takas yapmalarınada gerek yok. Free agenttan birilerini ekleyebilirler takıma. Bence bu takasın kazananı New Orleans oldu. Bir süperstar verip bir takım aldılar.

Takasın diğer ayağıda Houston. Yao sonrası dönemde çok sıradan kalan takımına bir süperstar eklemek için fırsat kolluyorlardı ve iyide bir fırsat buldular aslında. Ellerinden takımla uyumsuz ama iyi bir skoreri çıkardılar tabi 12 milyon dolarlık kontratınıda. Bu ligde en sevdiğim uzunlardan biri olan Scola'yı yolladılar ve yedek guard Dragic'i yolladılar. Karşılığındada bir süperstar aldılar. Çok yerinde bir transfer ama gerekli eklemeleri yaparlarsa. En nihayetinde takımdan 3 adam yolladılar bir adam aldılar ve takımdaki tek uzun Pau Gasol şu anda. Yanına bir çok iyi birde sıradan uzun katarlarsa ve guardı desteklerlerse yine çok iyi bir takım haline gelirler. Zaten şu anki hedefleri Nene. Eğer Pau Gasol'un yanına Nene'yi katarlarsa çok ciddi bir uzun rotasyonuna sahip olacaklar. Geçen sene Kyle Lowry'nin iyi performansı Kevin Martin ve Dragic'i yollamakta tereddüt etmemelerini sağladı. Ama Lowry, Buddinger falan yetermi bence yetmez. Eğer bu takası yaptıysanız tüm riskleri alıp takımı tamamlamanız gerekir yoksa  bu takasın Houston adına hiç bir anlamı  kalmaz.

Sonuç olarak Chris Paul'e karşılık bir takım alan New Orleans, Pau Gasol'e ve salary cap'te boşluğa sahip Houston ve Chris Paul'e sahip ama tek uzunu 4 yılda 124 maç kaçırmış  Bynum olan ve Howard hayallerini bir başka bahara bırakan Lakers. Tabi Lakers'ın yapamayacağı takas yoktur ama Orlando'yla Lakers'ın geçmişine bakarsak ciddi husumet var. Öyle Pau Gasol'ü alırken yaptıkları gibi patates soğana Pau Gasol alamazlar. Bekleyelim görelim takasların fitili ateşlendi geriside gelecektir muhakkak.

Yorumlar

  1. Sevdiklerinize özel günlerinde en değerli ne alınabilir? Ya da eşinizi mutlu edebilmek için ne yapılabilir? Çok basit hemen http://www.robertopirlanta.com 'a gelin birbirinden güzel tektaş yüzükleri seçin beğenin sevdiklerinize unutulmaz anlar yaşatın.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder