Lakers'a niyet Clippers'a kısmet


Lokavt bittiğinden beri gündemi domine eden iki şeyden biri Chris Paul'un muhtemel takası, bir diğeride Dwight Howard'ın muhtemel takası. Sonunda bu doğaüstü olaylardan biri sonuçlandı ve Chris Paul LA Clippers'a takas edildi.

Clips lokavt bittiğinden beri takas dedikodularının ortasındaydı aslında. En başından beri Paul için en uygun parçaları barındıran takım Clips oldu ve takası yapan takımda Clips oldu. Olanda Lakers'a oldu yaptığı takas engellendi, Odom'u kaybettiler, Dwight Howard için kullanılacak parçalardan birini kaybettiler vs.

Olaya NO Hornets açısından bakarsak bundan daha iyi bir takas yapamazlardı herhalde. Zaten takımda kalmayacağı aşikar olan CP3 karşılığında ligin yeni Ray Allen'ı Eric Gordon'u, çok değerli bir uzun olan Kaman'ı ve gelecek vaadeden Aminu'yu aldılar. Dahada önemlisi çok kaliteli olduğu söylenen 2012 draftından Minesota'nın draft hakkını aldılar. Oradan gelecek çaylakla bu takım geleceğin takımı haline dönebilir bir anda. Denver'ın NY'u soymasından sonra Hornets'ta elindeki süperstarı karşılığını fazlasıyla alarak çıkardı.

Olayın esas kahramanı Clippers'a dönelim. Clippers yıllardır son sıralarda takılıp çektiği iyi oyuncuları peşkeş çekmesiyle tanınan bir kulüp. Yani ligde başarılı olmak gibi bir sıkıntısı olmayan güzide bir ekip kendileri. Tabi başlarındaki adam Sterling bunun esas sebebi. Kendisi NBA'de açık ara en sevilmeyen adamdır belkide. O kadar iğrenç bir adamki oyuncularına hayvan gözüyle bakan, ırkçı, çirkin, kaka bir adam. Hatta geçen sene Baron Davis'le bir olayları vardı. Del Negro Davis'i oyuna sokarken benchin arkasında bu şişkoyu niye oyuna sokuyon diye bağıran bi adam. Neyse işte bu adam neden böyle bir hamle yaptı açıkçası garip. Normal şartlarda elindeki süper yıldız adaylarını takasta para kazanmak için peşkeş çekmesi gerekiyordu.

Benim aklıma bir tek Lakers'ın yaptığı tv anlaşması geliyor. Bilindiği üzere Lakers yerel bir tv kanalıyla 20 yıllık yayın hakkı karşılığında 2 milyar dolar gibi bir rakama anlaştı. Sterling'de bizde bu diyarların takımıyız belki bizde böyle bir anlaşma kaparız diye takımı iddaalı hale getirmeye karar vermiştir. En nihayetinde ligin en fantastik adamı hatta fantastik birlisi Blake Griffin elinde. Yanındada gelecek vaadeden birkaç oyuncu var, ihtiyacı olan tek şey takıma kazanmak nedir öğretecek bir iki adam katmak. Önce Caron Butler'ı aldılar. Ardından NY'un serbest bıraktığı Chauncey Billups ve ardından Chris Paul. Ardarda yazdığımızda mükemmel bir takım oluyor ama işte bu takımın başında Del Negro olması çok ironik. Geçen sene bir iki maçını izlemiştim Clippers'ın. Resmen adamlar mahalle maçına çıkar gibi maça çıkıyodu. Ne taktik, ne teknik Allaha emanet. Hele bir ara alan savunması yapmaya çalışıyodularki hakkaten trajikomikti. İşte takımın önündeki en büyük engel bu.

Eğer birde takımın başına Jerry Sloan'ı getirseler veya Phil Jackson'u yok artık daha neler ohaa. Neyse makul bir koç bulmaları lazım takıma Del Negro 3 koyun versen güdemez. Sterling böyle bir hamlede yaparsa adama bişeyler olmuş derim. Bir anda adam ihya oldu, hidayete erdi derim.

Şimdi Clippers kadrosuna bir bakalım;

Guardlar

Chris Paul
Chauncey Billups
Eric Bledsoe
Randy Foye
Mo Williams

Kısa forvet

Caron Butler
Ryan Gomes

Power Forvet

Blake Griffin
Bryan Cook

Center

Deandre Jordan

Bu yapıdaki dengesizlik hemen dikkati çekiyordur sanırsam. Takım guard dolu ama uzun rotasyonu diye birşey yok. Bu kadro yapısıyla Griffin ve Jordan'ın ligi  maç başına 46-47 dakika ortalamayla oynaması gerekiyor. Yani Clippers'ın bir takasa daha gitmesi çok muhtemel. Guard verip ortalama bir uzunla anlaşması beklenebilirir.

Sonuç olarak Clippers bu sene ligin iddaalı ekiplerinden biri oldu. Tek başına Hornets'ı playoffa sürükleyen Paul'un yanında Bad Blake ve Billups'la neler yapabileceği merak konusu. Koç'a gelince sallamasınlar koçu nasıl biliyolarsa öyle oynasınlar daha iyi oynarlar şerefsizim. Billups zaten o kalibrede adam ona sorsunlar napcaz abi diye.

Yorumlar

  1. Sevdiklerinize özel günlerinde en değerli ne alınabilir? Ya da eşinizi mutlu edebilmek için ne yapılabilir? Çok basit hemen http://www.robertopirlanta.com 'a gelin birbirinden güzel tektaş yüzükleri seçin beğenin sevdiklerinize unutulmaz anlar yaşatın.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder