NBA'de kim ne arıyor?



Lokavt sebebiyle geç başlayan sezonda herşey çok hızlı yaşanacak bu sene. 2 haftada kadrolar kurulacak, hazırlıklar yapılacak, takaslar yapılacak. Yani bu sene konsantre bir sezon görecez. İşte bu konsantre sezonda herkes bişeyler kapatmaya çalışacak. Dedikodu kazanı kaynamaya başladı bile ve hatta kaynamayı bırakın yanıp tutuşacak önümüzdeki haftalarda ama bizde az çok takımların gerçek ihtiyaçlarına ve aradıklarına bakıp kadroya katabilecekleri oyunculara bakacağız.

New York Knicks:

Kadrolarına şu anda takasla katabilecekleri kimse yok açıkçaswı çünkü karşılığında verebilecekleri hiçbirşey yok. Melo'yu alırken bütün takımı verdiler. Yapabilecekleri tek şey ve yapmak istedikleri tek şey Chris Paul'u beklemek. Seneye kontratı bitecek olan Paul'u free agent piyasasından kapatmak için bekleyecekler. Bu sene birini kadrolarına katacakarsada seneye Paul için verecekleri parayı herhalukarda ayarlayacak şekilde bir kontrat olacaktır bu transfer. Bu yüzden ciddi bir transfer beklenmiyor Knick'ten.

Los Angeles Lakers :

Lakers geçen sene Dallas'a süpürüldükten sonra ciddi bir arayışa girdi. Artık 34 yaşında olan Kobe, pek bir yumuşak gördükleri Gasol tabanlı bir takımın başarıya ulaşamayacağını düşünen Lakers tam anlamıyla bir süperstar katmak istiyor takıma. Şu anda hedefledikleri isim Dwight Howard gibi gözüküyor ve Bynum çevresinde bir takas yapmak istedikleri söyleniyor. Tabi etrafında verebilecekleri pek birşey yok Lakers'ın o yüzden pek hevesli olmayacaktır Orlando. Yani sakatlık yüzdesi çok yüksek olan sorunlu Bynum ve yaşlı Pao Gasol veya Lamar Odom. Orlando eğer Howard'ı yollayacaksa daha fazlasını isteyecektir karşılığında. Tabi tek aday Howard değil, mevzubahis Lakers ise bütün süperstarlar adaydır. Dolayısı ile Chris Paul ve Deron Williams'ta muhtemeller arasında. Lakers'ın Amnesty Clause ile Ron Artest'i de yollaması olası. O zaman açılacak boşluktan bir 3 numara kapatabilirler Free Agent'tan. Piyasada Prince var Ron Atest'ten çok daha değerli bir parça. Amnesty ile boşa çıkması beklenen Baron Davis var. Oda adaylardan biri Lakers için. Sonuç olarak Lakers kesin hamle yapacak ama ne kalitede olacak görecez.

Orlando Magic

Orlando kaoslarda açıkçası. Ellerinde gitmek isteyen bir Howard var ve başkada pek birşey yok. He birde Gilbert Arenas var ve onun 22 milyon civarı kontratı. Dwight Howard'ı ligde istemeyecek takım yoktur heralde. Lakers ve Nets ciddi talipler şu anda. Orlando şu anda ne yapacağına çok iyi karar vermeli. Howard'ı elde tutmak istiyorlarsa yanına çok önemli bir parça gerekiyor. Nets'in Deron Williams' ı tutmak için Howard'a ihtiyacı var. Aynı şekilde Howard'ı da takımda tutmak için çok önemli bir faktör olabilir Williams. Amnesty ile Gilbert Arenas'ı yollayıp Deron Williams'ı kadroya katabilirlerse Howard'ı da elde tutabilirler. Ama Howard'ı elden çıkartacaklarsa karşılığında geleceği almalılar. Draft hakları ve eldeki kontratlardan birinide yollamak isteyecekler. Yollamak isteyecekleri kontrat Hidayet'inki olacak gibi gözüküyor. Hidayetle Howard'ı yollayıp karşılığında Nets'ten Brook Lopez ve Draft haklarıyla başlayan bir teklifi kovalayabilir. Sonuç olarak Orlando'da bir kriz var ve bu krizi nasıl yönetecekler göreceğiz. Tabi Otis Smith ne yapar ne eder merak konusu açıkçası. Şu ana kadar yaptıklarını referans alırsak Howard'la Rashard Lewis'i bile takas edebilir.  

Miami Heat

Miami'nin aradığı şey çok net, en ucuzundan ne olursa. Bir uzun katmak istiyorlar rotasyona. Adı geçen isim free agenttan Samuel Dalembert olacak. Piyasadaki diğer uzunlar Marc Gasol, Deandre Jordan, Tyson Chandler Miami'nin bütçesinin çok üstünde kalacak gibi o yüzden Dalembert ideal gibi duruyor Miami için.Buna ek olarak Amnesty'den açığa düşecek oyuncuları kovalıyor olacak Miami. En önemli aday Baron Davis. Ama öncelik olarak paralarının yettiği en iyi uzunu almaya çalışacaklar. Amnesty'dende Mike Miller'ı yollama ihtimalleri yüksek. Eğer karşılığında değerli bir parça bulabilirlerse tereddüt etmeden Mike Miller'ı Amnesty Clause ile yollayacaklardır.

New Jersey Nets

New Jersey Nets'in yapmak istediği ve yapabileceği tek şey var Howard'ı almak. Bütün planları bunun üzerine kurulu açıkçası. Brook Lopez'i ve Draft hakkı ile başlayan teklif verip Howard'ı almak. Williams'ı ellerinde tutmak içinde tek yol bu. Eğer Howard'ı kadrolarona katamazsalar seneye ellerinde hiçbirşey kalmayabilir. Bu yüzden bu takas hayati New Jersey için. Geri kalan herşey teferruat. Amnesty Clause'u da muhteelen Travis Outlaw üzerinde kullancaklar. Ordan açılacak boşluklada Hidayet'in kontratını almayı deneyecekler muhtemelen.

Chicago Bulls

Şu an için tek hedefleri bir 2 numara bulmak ve bunun için uğraşıyorlar. Jamal Crawford dendi, OJ Mayo var piyasada ama en çok isteyecekleri adam Afflalo olacaktır.Tam istedikleri aradıkları adam aslında. ama talibide çok Denver'ında Afflalo'nun peşini bırakacağını bırakacağını sanmıyorum. O yüzden pek olası değil gibi gözüküyor Afflalo. Diğer bir aday ise Washington'un skoreri Nick Young. Skor yükünü Derrick Rose'un sırtından biraz olsun alacak bir skorer Nick Young. Rose oyunda değilken hücumu sürükleyecek bir oyuncu olarak 2. beşin skor yükünü taşıyacak bir isim olarak düşünülüyor Nick Young.

Boston Celtics

Danny Ainge yanayakıla Rondo'ya talip arıyor. Bir Westbrook dedikodusu çıktıki yapılabilecek en kötü takas olur herhalde. Ama asıl hedefleri Chris Paul olduğu aşikar. Chris Paul Boston'u tekrar şampiyonluk potasını sokacak adam ama New Orleans ve Chris Paul'un kendisi için kabul edilebilir bir takas değil açıçası . New Orleans'ın elindeki tek değerli adam hatta takımın ta kendisi Paul. O yüzden karşılığında çok fazla şey bekleyeceklerdir. Ayrıca Paul'ünde New york hayallerini biliyoruz. Oda en önemli oyuncularının yaş ortalaması 35 olan bir takıma gitmek istemeyecektir. 

Los Angeles Clippers

Geçen sezonun sempati toplayan takımı Clippers bu sezona bir üst seviyeye çıkmaya çalışacak. Eric Gordon ve Blake Griffin üzrine kurulu bu takımın bir üst seviyeye çıkması için bir kaç veterana birde koça ihtiyaç duyuyor aslında. Del Negro ile gelebilecekleri yer anca playoff seviyesi yani playoffa 7-8 den girmek için mücadele ederler o kadar.Çok genç bir çekirdek kadrosu var, ah şu kadroyu Jerry Sloan'a verseler. Ama bu takımın sahibi Sterling'in böyle mantıklı hareketler yapacağını pek sanmıyorum. Neyse şu andaki durumda takımın en önemli ihtiyacı olarak tecrubeli bir 3 numara gibi duruyor. Zaten tüm talepleri bu yönde öncelikli hedefleri Tayshaun Prince ve Caron Butler. Eğer kadrolarına Prince'i katarlarsa ligin en önemli ekiplerinden biri olabilirler. Ellerinde Eric Gordon ve Griffin var. He birde Deandre Jordan şu anda free agent ama Clips'in teklifleri karşılama opsiyonu var ve gelen teklifi karşılaycaklarda muhtemelen. Ayrıca bu sene Kaman'ın 12 milyonluk kontratının son senesi. Yani şu anda birkaç kaliteli veterana imza attırabilirlerse doğru koçla şampiyonluk potasına bile girebilirler. Çok uçuyor olabilirim ama ellerinde cevher var işlemek yönetime kalmış tabi Vinnie Del Negro ile olacak iş değilde usta birinin ellerinde mükemmel sonuçlar verebilecek bir kadro.









Yorumlar