Fatih Terim vs Ünal Aysal


Ve Fatih Terim gider. Sürekli yönetimle kavga halindeydi zaten. Neyi paylaşamadığı muamma ama Fatih Terim kendini Galatasaray'ın en önemli parçası olduğunu falan zannediyor. Ne isterse yapabileceğini ve kimsenin ona karışamayacağını düşünüyordu ama öyle olmadı Ünal Aysal yolladı takımdan.

Olay sanırsam milli takım olayı. Daha öncede aralarında husumet vardı ama bu olayda koptu gitti. Fatih Terim milli takımı 3 maçlığınamı aldı, 3 yıllığınamı aldı o da muamma. Denilen o ki Fatih Terim zaten Yıldırım Demirören'le anlaşmış millitakım antrenörlüğü için. Peki Terim milli takım ve Galatasaray'ı aynı andamı çalıştırmak istiyordu. Ünal Aysal 2 yıllık kontrat önerdi bunu reddetti. Denilen yok 1 yıllık kontrat yapıyorlarmış hep, bu sefer neden 2 yıllık önermiş falan fişman. Bu mu sorunmuş. Belli ki Fatih Terim milli takıma gitmek istiyordu. Ünal Aysal'da Fatih Terim'den kurtulmak istiyordu. İkisininde istediği oldu en nihayetinde.

Şimdi tabi internet alemi Galatasaray perişan olacak, bütün takım dağılacak, yerle yeksan olacak laflarıyla çalkalanıyor. Benim merak ettiğim şu Fatih Terim bu takıma ne katıyordu? Oyuncu motivasyonu, gaz verme tamam da bütün ligi Galatasaray gazlamı geçiyordu iki yıldır. Geçen seneki 3-2'lik Real Madrid maçında Fatih Terim'in büyük etkisi vardır muhakkak ama şuda bir gerçek ki 1-6'lık maçtada Fatih Terim'in payı büyük. Cesaretle aptallık arasında gelip giden taktikler, müdahaleleri var. Yani Fatih Terim iki ucu keskin bıçaktı. Geri kalan lig maçları içins Galatasaray'ın kadro kalitesi zaten fazlasıyla yeterliydi, öylede oldu.

Ben iki yıldır Galatasaray'ın kadro kalitesine göre iyi futbol oynadığınıda düşünmüyorum. Riera'nın maaşıyla Akhisar belediye'yi satın alırsın. Yani Galatasaray'ın şampiyon olması veya şampiyonluğa oynaması başarı değil. Şampiyonlar liginde ne yaptığımız önemli oradada bir ilüzyon var. Geçen sene çeyrek final yapmaları ve şanlı Real Madrıd galibiyeti. Peki grup maçları ne olacak. Resmen avrupa ligi grubu gibi gruptan az kalsın çıkamıyordu Galatasaray. Cluj ve Braga vardı grupta son maçta göt zoruyla çıktı. Aslında FatihTerim'in yollanmasına büyük tepki koyanlar bu grup maçlarını unutanlar veya Real Madrid'i elemek üzere olabilmenin yarattığı sarhoşluk. Ama bu sene ayılttı Real, yani ayıltıp bayılttı resmen. Gerçek güç ne imiş gösterdi.

Yani demem o ki, Fatih Terim takıma taktik ve teknik açıdan neredeyse hiçbirşey katmadı. 2 yıl üstüste şampiyonluk kadronun başarısı. Kadroda Ünal Aysal'ın başarısı. Ünal Aysal ciddi işler yapıyor. Bu işi profesyonelce yapıyor. Terim'in yeri dolar ama Aysal'ın dolmaz. Yetenekli teknik direktör bulabilirsin ama yönetici çok zor. En azından Türkiye'de çok az. O yüzden sıkıntıya gerek yok Cimbomda sıkıntı olmaz.

Yorumlar