Sempatik futbol; Akhisar

Bu senenin sempati uyandıran takımlarını seçiyorum kendimce.

İlk takım Akhisar belediyespor. Kendi halinde dikkat çekmeyen bir takımdı. İkinci ligde tutunması bile ilginç gelirdi hep. O Akhisar'dı çünkü, sadece İzmir'e giderken durulan biyerdi benim için. Ne bilim Susurluk gibi, Mustafakemalpaşa gibi biryerdi. Sonra iyi oynamaya başladılar ve daha iyi oynamaya başladılar. Hiçbir zaman dikkat çeken bir takım olmadılar. Işıl ışıl takımlar vardır her ligde, isimleri bilinen topçuları vardır.Tabi topçularının adının bilinir olması, kariyerli olması takımın başarılı olacağı anlamına gelmez. Genelde de tutmaz zaten bu tip takım kurma denemeleri. Çünkü takım olmak zaman ister, çok iyi topçular toplayıp lige çıkabilmek için, lig ortalamasının çok çok çok üstü bir para harcaman lazım. Lig ortalamasının biraz üstü bir para harcayıp kuracağın takım sıçacaktır. Çünkü o paralara alacağın adamlar süper lig artığı, kendisi bitmiş, ismi kalmış, egosu şişkin oyuncular olacaktır. Kulüp yöneticileride genelde tahminim işten anlamayan adamlar oldukları için ismini bildiği, beşiktaş, fener cimbom, trabzonda bir dönem top oynamış ve hala bunun ekmeğini yiyen topçuları takıma katacaktır. Tabi bu topçuların yapabildikleri ile yapabildiğini düşündükleri arasında büyük fark var. O yüzden bu adamlara birşey anlatmak imkansız. Adam beşiktaşta fenerde oynamış lan sikindirik ikinci lig takımında hocamı dinler. Neyse bu tip takımlar belki playoff potasında takılır, belki çıkmayı zorlar. Belki de çıkar ama büyük ihtimal geri düşecek ve ekonomik olarak ziki tutacak. Çünkü bu takımlar genelde süper lige çıkarsa bütün futbolcuları yollayıp, 20 tane süper lig kaşarı topçu alır, onlarla düşmeye oynar. Bir sene direnebilirse eyvallah. Sonrasıda harç borç.

İşte Akhisarspor bunların hiçbiri değildi. şimdiki adıyla ptt 1. ligde bile zor durur denilen takım süper lige çıktı. Tabi ben çok emindim Akhisar'ın düşeceğine. Süper lige bile yakışmıyorlardı açıkçası. Orduspor'da çıkmıştı o aralar lige. Nedim Türkmen rus oligarklar gibi para saçıyordu. Mesela Stancu'ya 2.5 milyon euro, David Barral'a 2 milyon euro verebiliyordu Ordu. Akhisar'da para ne gezer, çulsuzlar aynı takımla devam etti. Sertan vardı bir süre Beşiktaş'lı Sertan sanmıştım o bile değilmiş. O oynuyordu. İşte kalede Oğuzhan Dağlaroğlu vardı nereden hatırladığımı bile hatırlamıyorum. İşte bir iki topçu aldılar bonservis vermeden alabilecekleri kim varsa. Bikoko'yu aldılar büyük transfer olarak ikinci ligde çok iyi oynamıştı. O da sezon başında sakatlandı, sezonu kapattı. Sonra Bruno'yu kiraladılar, yine ikinci ligde 2-3 sezon önce coşmuştu sonra ne halt yediği belli değil. Lig başladı  bunlar direniyor ama yetmiyor tabi ama yavaş yavaş sempati toplamaya başlıyorlar. Çünkü takımdaki adamlar süper lig topçusu değil (ne demekse artık süper lig topçusu). Direnemezsin, sen kimsin la ikinci lig kadronla gelecen süper lig de tutunacan, adamın götünü keserler. Sonra ikinci yarı bunlar Gekas'ı getirdi. Adam bi sezon önce Samsun'u az kalsın ligde tutuyordu. Buldumu yazıyor, vurdumu sokuyor. Cins bir adam, öyle modern futbolda yeri olmayan old school strikerlardan ama adam allah için yaptığı işi iyi yapıyordu. Aslında tamda Akhisar'ın ilacı olacak adam tipiydi oldu da. Bunlar lig sonuna doğru tozu dumana kattı amk. Ne zeus, ne perseus tek tanrı bu deyus. Adam tuttu takımı ligde.15 maçta 12 gol sallamış Gekas borumu. Velhasıl kela adamlar ligde kaldı

Sonra Gekas tabi 30 küsür yaşında adam, para peşinde konya'ya gitti. Muhtemelen patlar orda. Neyse Akhisar bu senede takımı değiştirmedi. Aynı adamlar, üzerine birkaç paslı topçu, birkaç bilinmeyen yabancı kattı. Kerim Zengin, Mehmet Akyüz gibi ligde tutunmaya çalışan topçuları aldılar. Oumar Niasse diye bir topçu getirdiler. Sonko'nun mahalleden arkadaşıymış adam tuttu ilk 6 haftayı 3 gol 3 asistle geçti. Allah yolunu açık etsin.

Sonuç olarak Akhisar bu ligin 2 yıldır en çok heyecan uyandıran ekibi. Umarız bu çizgide devam ederler. Gösterişsiz ama güçlü futbol ve futbolcularıyla bu ligde daha çok iş yaparlar. Hamza hocaya başarılar. Bir kere röportajını dinledim. Çok net konuşan bir adamdı. Takımıda Hamza hoca gibi. 

Yorumlar