Detroit assholes

Dün gecede bahsettiğim olaylar üzerine, Detroit Pistons 76ers maçında bütün veteran oyuncuları benche çekip sadece 6 kişilik rotasyonla maçı tamamladı. Maçta en çok dikkat çeken olaysa Pistons'ın veteranlarının John Kuester ikinci teknik faulu alıp oyundan atılınca kendi aralarında coach'ı gösterip gülüşmeleri olmasıydı. Dalga geçerek gülüşen bu adamların isimlerine bir bakalım; Tayshaun Prince, Richard Hamilton, Tracy Mcgrady, Ben Wallace ve Chris Wilcox.

Olayların en başına dönersek herşey Rip Hamilton'la John Kuester arasındaki gerinlikle başlıyor. Hamilton Kuester'i, Hamilton'un kadrodan tamamen kesilmeden bir hafta önce idman sahasının ortasında bütün oyuncuların ve yardımcı coachların önünde aşağılıyor, üstüne yürüyor ve elindeki kadroya rezil ettiğini söylüyor. Hatta yardımcı coachtan fazla birşey olamayacağını söylüyor. John Kuester'de hiçbirşey söylemeden dönüp gidiyor.

Genç oyuncular çok mahçup olmuşlar bu olay üzerine ve keşke tepki koyabilecek kadar cesaretimiz olsa minvalinde şeyler söylemişler. Tabi takımın en papaz oyuncusuna posta koymak yürek ister ve bu adam diğer papaz oyuncular tarafından çok sevilen bir oyuncuysa gıkını çıkartamassınız. Austin Daye gelecek, Rip Hamilton, T-mac, Prince ve Ben Wallace'a posta koyacak yok öyle bi dünya.

Bunca olay olurken Pistons yöneticileri zar zor bir takas buluyorlar Rip Hamilton'u yollamak için.  Cleveland talip oluyor Hamilton'a. Yanında birde draft hakkı alacaklar Pistons'tan, karşılığındada sadece bir ikinci tur draft hakkı yolluyorlar. Yani Pistons'ın amacı sadece Hamilton'un kontratından kurtulmak ama Hamilton reddediyor bu takası ligin en kötü takımına gitmek istemiyor. Cleveland yeniden yapılanmak için draft hakkını çok istediği için bu sefer tamam kontratını satın alalım diyor. Fakat önümüzdeki iki yık 24 milyon dolar kazanacak olan Hamilton'a 18 milyon dolar teklif ediyorlar ve hemen ardından Chicago Bulls'a gidip aradaki fark kadar kontrat alması olası zaten. fakat bunuda kabul etmiyor Rip ve Pistons'ta kalıyor.

Coach'a bu kadar terbiyesizliği yapan Hamilton haliyle kadrodışı, Bench'te oturuyor bütün maçlarda. Fakat durulmuyor Hamiltonbu seferde Soyunma odasından sabote ediyor takımı. Bütün oyuncuları ayarlayıp bir boykot düzenlemeye çalışıyor. Bütün kafa adamları ayarlıyor. Katılmayan 6 adam var biri ikinci yılında biri çaylak, ikisi geçen yıl gelmiş ve çok büyük kontratlarla gelmiş diğeride Will Bynum. İdmana katılmayanlardan ikiside Rodney Stuckey ve Austin Daye ise idmanın sonuna geliyorlar. Önce otobüsü kaçırdıklarını belirtiyor, daha sonrada idman saatini yanlış anladık diyorlar. Benim anladığımsa ne şişp yansın ne kebap diyorlar. Ne papaz oyuncularla kötü olayım ne de coach'la. Sonrasındada malum olaylar oluyor.

Şimdi benim takıldığım ve açıklayamadığım tek şey var burda. Tamam Rip Hamilton Kuester'le kavgalı, Tamam Tayshaun Prince ve Ben Wallace'ta coachtan memnun değil ve Hamilton'da 8-9 yıllık takım arkadaşları, Rodney Stuckey ve Austin Daye'de bu adamlardan tırsıyor ondan katılmadı idmana, Chris Wilcox'ta bunlara yaranmak, yalakalık etmek için katılmadı. Ulan Tracy Mcgrady sana ne oluyor. Zaten kariyerin bitmek üzere, zaten Detroit sana zoraki kontrat vermiş ve niye verdiğini kimse anlamamış, bidünya giydirmiş basın bu kontrat yüzünden. Üstüne üstlük çok iyide süre buluyorsun, hatta seneye doğru düzgün bir kontrat bulabilecek performans ortaya koyuyorsun eyvallah. Ama yaptığına bak idmanı boykot ediyorsun, kesmiyor seni oyundan ihraç edilen coachına gülüp eğleniyorsun. Şimdi sana seneye kim kontrat versin, kim istesin takımına. Zaten seni hiç sevmezdim dahada nefret ettim senden. İnşallah seneye Çinde oynarsında bütün gün sümüklü böcek yersin.

Sonuç olarak bu oyuncuların cezalandırılması bekleniyor. Ama aldıkları paranın yanında pek birşey olmayacaktır bu ceza. Ama bu olaylara karışan bütün oyuncuların prestiji sıfırlandı benim gözümde. Muhtemelen çok uzun sürmeden unutulur bu olaylar, Kuester seneye takımdan gönderilir, bu oyunculardanda birkaçı yollanır. Hayat sürüp gider işte...

Yorumlar