Nba'de dün gece 25.02.2011

Dün gece NBA'de 12 maç vardı. İlginç sonuçların alındığı ve ilginç olaylayların vuku bulduğu gecede,  Birgün önce gerçekleşen takaslardan ötürü birçok takım eksik çıktı maçlara. Takaslardan veya sakatlıklardan kaynaklanmayan eksikliklerde vardıdün gece. Detroi Pistons takımda oyuncuların şut idmanını boykot edip idmana gelmemesi  sonucu, Coachları tarafından maça alınmadılar ve Detroit  6 kişiyle oynadı dünkü maçı.  Olup biteni  şu yazımızda yazmıştık dün gece,  en dikkat çekici haberde buydu zaten, takım oyunucularının yarısından fazlasının takım boykot etmesi, maçı pistons'ın 6 kişi oynaması ve en iğrencide coach Kuester maçtan ihrac edilirken benchte oturanların gülmesi. Çok garip şeyler oluyor Pistons'ta.

Diğer bir garip olaysa Cleveland'ta yaşandı ve Lakers'tan sonra Knicks'ide kendi evlerinde yendiler.  26 maçlık mağlubiyet serisinden sonra şaşırtan 2 galibiyet aldı Cavs. Gerçi daha öncede demiştim Cavs o kadarda kötü bir takım değil ardarda gelen sakatlıklar, özgüven kaybı, oynayanların tecrübesizliği tetikledi bu kötü performansı.

Neyse efendim bu gece çok maç vardı sadece seçtiklerimiz hakkında yorum yapalım bugün.

Detroit Pistons- Philadelphia 76ers: 94-110

Kaos içindeki Pistons'ın 76ers'ı yenmesi imkansızdı zaten. Bahis oynayabilecek pozisyonda olsaydım tüm mal varlığımı basabilirdim bu maça. Detroit'in 6 kişiyle bitirdiği maçta 16 sayılık fark az bile kalmış. Detroit'in 6 kişi kalmasının yanında bu 6 oyuncunun pek önemli isimler olmaması iyice kolaylaştırmış işi 76ers'ın. Meydanı boş buluncada coşmuşlar Elton Brand 20 sayı 17 ribauntla oynarken, Iguadala'da 21 sayı 11 asist 7 ribauntla bitirmiş maçı. Bu maçta istatistikler önemli değil. İDman boykot etmek ne demek ya eşşek yüküyle para alan adamların idmanı boykot etmesi ne demek. ben özellikle T-mac'e takıldım. Biten kariyerini tekrar ayaklandırmaya çalıştığı bir takımda, iyide süre aldığı bir takımda, hatta yeniden doğduğu takımda böyle bir olaya karışması akıl alır gibi birşey değil. Ulsn şerefsiz Piston sana kontrat verdiğinde herkes eleştirmişti geberik Mcgrady'ye niye kontrrat veriyorsunuz diye, Sana kontrat vermekle kalmadılar takımda süre verdiler, ilk beşe yerleştirdiler ama senin yaptığına bak. Birde maç içinde coach Kluster maçtan atılıyor, T-mac coach'ı gösterip gülüyor.
Jo Dumars'ın artık ipleri eline alıp bişeyler yapması gerekiyor. Ben ilk olarak Mcgrady'yi yollardım açıkçası. Coach Kluster birçok hata yapmış olabilir, bütün takımla küs olabilir ama bu oyuncuların bilinçli bir şekilde idmana gelmemesini açıklamaz. O idmana gelmeyenlerden bazıları 10 milyon dolar kazanıyor yılda. Yani bizim Beşiktaş Cola Turka'daki gibi parasını alamayan basketbolcuların boykotu değil bu.Pistons yönetiminin tepkisinini merakla bekliyorum.

New York Knicks- Cleveland Cavaliers: 109-115

Gecenin bir diğer dikkat çeken sonucu Cavs'den geldi. Ligin en spekteküler takımını kendi sahasında yendiler. Bu maçta yeni takas olan Semih Erden, Luker Harangody ve Baron Davis yoktu.Cavs'de Antawn Jamison sayı 13 ribaunt, Hickson 24 sayı- 15 ribaunt-5 blokla oynadı. Takas döneminin poüler ismi Ramon Sessions'ta maçı 22 sayı-8ribaunt-4asistle tamamladı. İşte karmaşa bazen fırsat doğuruyor bazıları için. Sessions'ta onlardan biri, bir anda tüm ligin dikkatini üzerine çekti ve başka takımların kadrolarında görmek istedikleri bir oyuncu oldu. Bir diğeride Manny Harris, Sezon başında Kaan Kural'ın bile ismini bilmediği bir basketbolcuyken şimdi takas değeri olan, birilerinin istediği bir oyuncu oldu. Semih'te umarız bu karmaşada kendini gösterir ve düzgün bir takımda iyi bir kontrat alır.

New York'a gelecek olursak söylenecek pek birşey yok. Yeniden yapılanan bir takım, zamana ihtiaryaçları var tabiki. Gerçi çok kötü oynamamış önemli isimler, hepsi 25 sayının üstünde atmış. Ama beraber oynadıkları  ikinci maç olduğunuda unutmayalım ve biraz süre verelim.

Oklahoma City Thunder- Orlando Magic : 88-111

Günün bir diğer heyecanlı geçmesi beklenen maçında Magic Thunder'ı 23 sayı farkla yendi. Bu maç Thunder'ın ne kadar iyi bir takas yaptığını gösterdi aslında. Kendrick Perkins'e ne kadar ihtiyaçları olduğu bu maçta ortaya çıktı. Howard maçı 16-20 saha içi isabetiyle  40 sayı-15 ribaunt- 6 blok yaparak Thunder'ı tek başına denize dökmüş. Bu maçta Hidayet 7 sayı 10 asistle oynamış. Sadece 5 şut kullanan Hidayet'in oyun içi görevi çok farklı olmaya başladı. Artık sayı atmaktan çok pas bağlantılarını kuran adam oldu. Bu maçtada 3 alleyoop'ları var Howard'la.

Yorumlar